Loading...
 

Странни игри в странни дни

Всички сме в играта!

Totally Accurate Battle Simulator

admin 10.05.2024

Totally Accurate Battle Simulator е игра, която излиза през 2021. Купих си я преди доста време, ама като много други игри, тя престоя години в библиотеката ми в Steam, преди да почна да я играя. Бързо осъзнах, че е голяма грешка, че толкова дълго съм я пренебрегвал. Играта е глуповата...и изключително забавна! Май нейните създатели са доста големи шегаджии и това "Totally Accurate" (напълно акуратен/реалистичен) в името ѝ е вид сатира. Реалистично ли е да изправите две армии една срещу друга като първата се състои от Зевс + 20 самураи, а във втората присъстват трима каубои, един мамут и 10 средновековни селяни. Супер акуратно е, нали :-D ?! Да оставим на страна състава на армиите, самата механика, по която бойните единици се движат и бият е супер нереалистична. Някои могат да скачат 10-20 метра напред, а други изстрелват стрели с балони, които вдигат врага във въздуха. Истинска лудница!

На долното видео съм заснел как един рицар е заседнал зад един камък и сякаш прави нещо мръсно confused Че се и провиква даже!

Centum

admin 06.05.2024

Centum е от игрите, които няма как да бъдат описани, те са просто WTF! Единственото, което (засега) можем да направим е да гледаме трейлъра и да се чудим за какво иде реч. Дори не можем все още да я играем тази игра, на страницата ѝ в Steam просто пише "Очаквайте скоро".

373 игри за 8 долара в подкрепа на Палестина

admin 21.04.2024

В момента в популярния сайт за инди видео-игри Itch.io има невероятна оферта - 373 игри за едва 8 долара! Приходите отиват в подкрепа на Палестина. Това атрактивно предложение изтича след около 7 дни. Връзка:

Palestinian Relief Bundle

Palestinian Relief Bundle

Pool Of Madness

admin 18.04.2024

Отдавна съм разбрал, че хорър игрите могат да стъпят на всякаква тема като основа за ужасите. Помня игри, в които сте чистач, сервитьор, патформери-ужаси, игри с влакове, с карти и какво ли още не. Дори се сещам за една голф игра с леки елементи на ужасите. Така, че като се появи видео-игра на билярд, която е същевременно и игра на ужасите, въобще не се изненадах. "Pool Of Madness" все още е в "ранен достъп" в Steam и не може да бъде закупена, но вероятно и това ще стане скоро.

Страница на играта в Steam

Geneforge 2 - ако харесвате Baldur's Gate

admin 30.03.2024

Една от най-добрите (а може би най-добрата) RPG игра за миналата 2023-та година бе третото издание от поредицата Baldur's Gate. Ок, това е страхотна игра, но колкото и пъти да я преигравате, в един момент омръзва. Какво да правите тогава? Пробвайте някоя друга подобна игра! Като Geneforge 2 например. Да, тя не е нова игра (така че не може да бъде обвинявана, че е яхнала вълната на популярността на Baldur's Gate) - излиза преди има-няма 20 години. Но е приятна за играене дори и днес.

Страница на играта в Steam

Geneforge 2 1

Geneforge 2 2

Geneforge 2 3

KeeperRL

admin 09.03.2024

KeeperRL е игра разработвана от 7 години. Едва наскоро бе пусната официално версия 1.0. Играта е амбициозна, тя се опитва да съчетае в едно две епични класики - Dwarf Fortress и Dungeon Keeper. Дали ще успее напълно, не знам, но поне ако се провали, това няма да е от липса на отдаденост. 7 години разработчиците я развиват, очевидно са отдадени на проекта.

Страница на играта в Steam

KeeperRL

Free Stars: The Ur-Quan Masters

admin 18.02.2024

"Star Control II: The Ur-Quan Masters" (или както всички я знаехме просто като "Стар Контрол Две") е култова компютърна игра излязла през далечната 1992. Тя е една от малкото игри, които сме обсъждали с жар в училище и на която аз и моите приятели по онова време сме посвещавали стотици часове. Другите игри, на които сме отдавали толкова внимание са първата Warcraft и продължението й Warcraft II, Doom II, Command & Conquer.

Всяка от изброените игри/поредици се разви по различен начин след това. Blizzard си намери "дойна крава" с онлайн мултиплейър-а World of Warcraft и спря да развива стратегическите игри в поредицата. Във вселената на C&C / Red Alert се появиха безброй игри, включително и в жанрове различни от стратегическия (например Command & Conquer: Renegade е шутър). В света на Doom нещата са най-близо до оригиналните игри, макар че пак старите играчи са недоволни от новите игри от поредицата.

А Star Control? Star Control като официална поредица умря! След Star Control 3 (1996) повече не са пускани официални игри в поредицата. Вместо това феновете направиха The Ur-Quan Masters, която е безплатна open source версия на Star Control II. Тя излиза през 2002. А утре, 19 февруари, в Steam ще се появи обновен вариант на играта под името Free Stars: The Ur-Quan Masters. За всички почитатели на класическата игра и всички ретро фенове, това е една добра новина.

Страница на играта в Steam

Free Stars The Ur Quan Masters

Zoria: Age Of Shattering

admin 10.02.2024

"Zoria: Age Of Shattering" е инди RPG игра, която иска да събере в едно XCOM и Baldur's Gate. Целите на създателите ѝ са амбициозни, предвижда се да има поне 50 героя, с които може да се играе. Планираната дата на излизане на играта е 7 март т.г.

Страница в SteamМоже да ме намерите в Mastodon