Loading...
 

Странни игри в странни дни

Всички сме в играта!

Free Stars: The Ur-Quan Masters

admin 18.02.2024

"Star Control II: The Ur-Quan Masters" (или както всички я знаехме просто като "Стар Контрол Две") е култова компютърна игра излязла през далечната 1992. Тя е една от малкото игри, които сме обсъждали с жар в училище и на която аз и моите приятели по онова време сме посвещавали стотици часове. Другите игри, на които сме отдавали толкова внимание са първата Warcraft и продължението й Warcraft II, Doom II, Command & Conquer.

Всяка от изброените игри/поредици се разви по различен начин след това. Blizzard си намери "дойна крава" с онлайн мултиплейър-а World of Warcraft и спря да развива стратегическите игри в поредицата. Във вселената на C&C / Red Alert се появиха безброй игри, включително и в жанрове различни от стратегическия (например Command & Conquer: Renegade е шутър). В света на Doom нещата са най-близо до оригиналните игри, макар че пак старите играчи са недоволни от новите игри от поредицата.

А Star Control? Star Control като официална поредица умря! След Star Control 3 (1996) повече не са пускани официални игри в поредицата. Вместо това феновете направиха The Ur-Quan Masters, която е безплатна open source версия на Star Control II. Тя излиза през 2002. А утре, 19 февруари, в Steam ще се появи обновен вариант на играта под името Free Stars: The Ur-Quan Masters. За всички почитатели на класическата игра и всички ретро фенове, това е една добра новина.

Страница на играта в Steam

Free Stars The Ur Quan Masters

Zoria: Age Of Shattering

admin 10.02.2024

"Zoria: Age Of Shattering" е инди RPG игра, която иска да събере в едно XCOM и Baldur's Gate. Целите на създателите ѝ са амбициозни, предвижда се да има поне 50 героя, с които може да се играе. Планираната дата на излизане на играта е 7 март т.г.

Страница в Steam

Илон Мъск като персонаж в Pixel Starships

admin 28.01.2024

Pixel Starships е космическа MMORPG пусната през 2016 г. Играта е "фриймиум" т.е. безплатна е, но ако искате по-бързо да се развивате може да го правите с истински пари. Преди няколко години я играх известно време, след това спрях, а от няколко месеца отново я разцъквам и то ежедневно (дори вложих малко пари).

В играта всеки ден има различни промоции и каква бе изненадата ми, когато днес отваряйки я, видях анимирания образ на Илон Мъск. В Pixel Starships този персонаж разбира се не се казва така, за да си нямат създателите на играта проблеми от правно естество, той е кръстен Леон Марс, но няма никакво съмнение, че приликите с Илон не са случайни, вижте сами:

Leon Mars

И ако се чудите какво прави специалното му умение Rush Command:

Rush Command

Илон, така де - Леон Марс може да е ваш срещу само 10 истински долара (а не виртуалните долари от самата игра). Наличен е само за 24 часа и втори път няма да имате шанс да се сдобиете с този герой.

50 години Dungeons & Dragons!

admin 27.01.2024

Тази година култовата класическа игра Dungeons & Dragons навърши кръгли 50 години! Първата нейна версия излиза на 26 януари 1974. Вероятно няма да има читател, който да не е най-малкото чувал за "Тъмниците и драконите", но все пак на припомня, че това не е компютърна, а настолна "хартиена" игра, където въображението на играчите прави всичко. В последствие Dungeons & Dragons вдъхновява и редица компютърни игри и няма да е пресилено, ако кажа, че в 90 процента от всички RPG може да се открият отделни елементи и идеи, които могат да се проследят обратно до оригиналните дракони и тъмници. Така, че HAPPY BIRTHDAY и още дълги години нека поколение след поколение да преравя тъмниците за съкровища и да се бие с чудати чудовища.

Източник

Dungeons And Dragons 1

Dungeons And Dragons 2

Dungeons And Dragons 3

Dungeons And Dragons 4

Dungeons And Dragons Players 1

Dungeons And Dragons Players 2

Lode Runner (уеб вариант)

admin 31.12.2023

Lode Runner е легендарна игра, който преди около 35 години е имал достъп до компютър Правец 8, ще знае за какво говоря. Ето един неин онлайн вариант, не е първият такъв мисля, но тук оригиналната игра е доста добре емулирана.

Lode Runner Web Game

Lode RunnerМоже да ме намерите в Mastodon