Има връзка между измерената космическа радиация на Земята и земетресенията!

admin 18.06.2023

Както биха казали англичаните "Wait! What?!". Как може да има връзка между космическата радиация и земетресенията на Земята?! Ок, нека да погледнем пак по-внимателно заглавието - връзката не е между земетръсите и космическата радиация, а между трусовете на нашата планета и ИЗМЕРЕНАТА космическа радиация достигнала повърхността.

Тоест земетресенията не се предизвикват от това, че силата на космическата радиация се е променила, точно обратното е - преди да се раздруса земята, от земните пластове се излъчват газове, заредени частици от пиезокристалите и т.н. Това влияе на състава на земната атмосфера и съответно различен брой космически лъчения достигат повърхността.

Това звучи логично и въпреки това пак е странно. Връзката е косвена и е в обратна посока, но съм сигурен, че преди години учените биха отхвърлили дори самата мисъл, че може да има подобна връзка. От къде съм толкова убеден в това, което казвам ли? Защото добре познавам консерватизма на науката и учените (е, все пак имат право да са предпазливи, може би е по-добре от колкото да създават фалшиви прибързани сензации). Специално за земетресенията помня преди време, че категорично отричаха да има връзка между този тип бедствия и климатичните феномени като урагани, наводнения, суша и т.н. След време попаднах на статия, че може би има някаква косвена "незначителна" връзка. Нещо подобно на това което сега са установили - за космическите лъчи и трусовете.

Източник

Все повече се замислям за разни странни теории на границата на науката и дори отвъд нея - от това, че живеем в симулация през идеята за живата и разумна наша планета Гея до паралелните вселени. Как да си обясним, че все повече наглед напълно независими неща се оказват взаимосвързани? Как да си обясним всички епохални събития случващи се пред очите ни през последните няколко години? Защо пак темата НЛО и извънземни стана популярна ;) ? Това е само върхът на айсберга, тепърва предстоят много нови открития, прозрения...и глобални кризи - от икономически през военни (Третата световна чука ли на вратата?) до кризи на вярата. Амин!

Distorted Earth


Permalink: https://misterika.eu/blogpost343-IMA-VRъZKA-MEZDU-IZMERENATA-KOSMICESKA-RADIATIY-NA-ZEMYTA-I-ZEMETRESENIYTA