Loading...
 
Публични статии

В момента едно изчезване в България прилича много на типичен "Missing 411" случай /ОБНОВЛЕНИЕ: момчето е намерено живо!/

admin 13.11.2022

В петък в района на Болницата за долекуване в Перник изчезва 12-годишният Александър (в някои сайтове беше публикуваната информацията, че е 8-годишен, но изглежда това е погрешно). Детето се изгубва в 15:50 ч. Бащата е бил с него на разходка. След като се качва в колата си, за да я обърне, установява, че детето го няма. Това е типично за случаите познати в САЩ като "Missing 411" - за един кратък миг не го наблюдават и човекът изчезва в дън земя.

Издирват 8-годишно момче, изчезнало в Перник

Издирват 12-годишно момче в Перник

Другото подобно с американските случаи е, че въпреки масивните усилия, засега няма никаква следа от изчезналото момче:

1000 доброволци търсят малкия Александър в Перник, търсят го и с кучета и термокамери

"Missing 411" се различават от обикновените изчезвания по това, че има много твърде загадъчни елементи в тях. Надявам се българският случай да не се развие в тази посока. Засега все още има два варианта, които могат да обяснят случая без да изпадаме в мистицизъм, макар че единият от тях също не е никак добър - детето да е нарочно отвлечено от други хора.

Образувано е досъдебно производство за отвличане на Александър от Перник

Момчето, което има тежка форма на аутизъм, може и само да е избягало. За това говори тази информация:

Жена видяла изчезналия Сашко в района на кв. "Рудничар"

Всички се надяваме да има щастлива развръзка!

Статията ще бъде обновена при нова информация...

Обновление 14.11.2022

ИЗВЪНРЕДНО В NEWS24sofia.eu TV! Появи се видео с 12-годишния Александър от Перник! (ВИДЕО)

Обобщение на случая в Дневник към 21:45 на 14 ноември:

"Сякаш се е изпарило": Какво е (не)известно за изчезването на Александър от Перник

Александър заглавие Дневник

Обновление 17.11.2022

Доброволците спират издирването на Александър, призоваха майка му на разпит

Обновление 19.11.2022

Най-после!

12-годишният Александър от Перник е намерен жив

Преоткрити видове: целакант

admin 09.11.2022

Говорейки за преоткрити видове, класиката си остава целакантът (Latimeria chalumnae), поне докато доказано не открием жив динозавър.

Тази риба дълги години е смятана за изчезнала, единствено нейни фосили са били намирани. Смятало се е, че е живяла на Земята преди колосалните 65 милиона години. И тогава през 1938 г. край Южна Африка е уловен жив екземпляр! Звучи почти като фантастика, но не е. Динозаврите или поне тасманийският вълк да се готвят за повторно появяване на сцената!

Източник

Баба-шегаджийка поръчва да раздават Уиджа дъски на погребението ѝ

admin 07.11.2022

Преди известно време 81-годишната Джоуди от Брекенридж, Тексас, САЩ умира от рак. Жената цял живот се е славила с добро чувство за хумор и явно е решила дори в последния си час да не изневерява на себе си. Тя е заръчала на гостите на погребението ѝ да раздават мини уиджа-дъски с надпис "нека поддържаме връзка".

Това се казва да си отидеш с достойнство от този свят!

Източник

Mini Ouija

Преоткрити видове: Malacocincla perspicillata

admin 06.11.2022

Миналият месец публикувах мини серия от статии в Мистерика и Мистерика+ посветена на криптиди, които първоначално са отричани от науката, но в крайна сметка се оказват реални. В настоящия месец ще излезе друга подобна поредица. Тя е за животни, които за разлика от криптидите не са отричани от науката, но са смятани за изчезнали за известен период от време.

В първата статия от новата минисерия представям птицата Malacocincla perspicillata, дребен пернат вид от Индонезия. За последно тя е била видяна от немския естественик Карл Шванер през 1848 година. През следващите десетилетия няма официални нейни наблюдения и видът започва да се счита за изчезнал. Така стигаме до 2020 г., когато двама жители на индонезийската провинция Южен Калимантан заснемат непозната за тях птица. Кадрите са изпратени на професионални орнитолози, които потвърждават, че това е именно "изчезналия" вид Malacocincla perspicillata. След цели 172 години видът изплува от небитието.

Източник

Снимки от почти напълно пресъхналата река Мисисипи

admin 05.11.2022

Американската река Мисисипи извира от северната част на щата Минесота и се влива в Мексиканския залив. Със своите 3 778 км., тя е втора по дължина на континента след Мисури (4 130 км). Понеже Мисури е приток на Мисисипи, двете реки обикновено се разглеждат като една речна система с обща дължина над 6 800 километра, а общият им водосборен басейн е сред най-големите в света. Още в предколумбовата епоха Мисисипи е важен воден път, а в наши дни играе важна роля в американската икономика и култура. Името на реката произлиза от думата миси-зииби („голяма река“) на езика оджибуе. Днес обаче заради сушата нейното ниво е рекордно ниско, като няма изгледи това да се подобри скоро.

Източник

Mississippi River 2022 1

Mississippi River 2022 2

Mississippi River 2022 3

Mississippi River 2022 4

Mississippi River 2022 5

Във Великобритания може да си наемеш русалка

admin 03.11.2022

Оказва се, че във Великобритания от няколко години се развива интересен бизнес - наемането на русалки. Не си мислете обаче, че става въпрос за задоволяването на мръсните фантазии на някои богаташи. "Русалките" обикновено биват наемани по същата причина, поради която са наемани и клоуните - за детски партита. Има и изключения. Наскоро например като част от "Седмицата на остров Портленд" е било организирано мероприятие "Срещнете се с русалката", като целта на проявата е била да се съберат пари за благотворителност.

По приблизителни данни, във Великобритания има около 600 човека (основно жени), които се занимават с този бизнес. Трябва добре да плуват, все пак ако ще са русалки - да са истински русалки, да изплуват от водата край брега, а не да излизат от някой паркиран наблизо автомобил. Самата екипировка на "русалките" не е никак евтина - цените на силиконовите русалки опашки започват от 2000 паунда.

Източник

Real Life Mermaid 1

Real Life Mermaid 2

Real Life Mermaid 3

Real Life Mermaid 4

Real Life Mermaid 5

Бьоксенволф

admin 31.10.2022

В немския фолклор има една интересна разновидност на върколака. Това е "Бьоксенволф" (Böxenwolf), който се появява в района на Хановер през 18-ти век.

По външен вид той не се различава от класическия върколак. Изправено на два крака същество с вълча глава. За разлика от върколака обаче, неговото ухапване няма да ви превърне и вас в бьоксенволф. Такъв се става като сключите сделка с дявола, който ще ви даде колан или лента, които ще доведат до трансформацията.

Класическият върколак убива домашни животни и дори хора по време на нощните си набези. Бьоксенволфът не се занимава с такива примитивни занимания. Ако чудовището срещне закъснял селянин през нощта, то ще му се метне на гърба и ще накара нещастният селяк да го носи насам-натам.

Източник

ПОЖЕЛАВАМ ВИ ВЕСЕЛ И БЕЗОПАСЕН ХЕЛОУИН И НИКОЙ ДА НЕ ВИ СЕ КАЧВА НА ГЪРБА, БИЛО ТО ШЕФ ОТ РАБОТАТА ИЛИ БЬОКСЕНВОЛФ.

Статуя на бьоксенволф в немския град Обернкирхен:

Бьоксенволф

Същество - ходещо дърво от Кънектикът, САЩ

admin 30.10.2022

Сутринта на 3 август човек от Оксфорд, Кънектикът, САЩ е забелязал изключително странно двуного същество. Това се е случило, когато човекът е излязъл от къщата си. Създанието, приличащо на ходещо на два крака дърво, е пробягало през входната алея. То е нямало ясно изразени рамене или бедра. Нито пък са се забелязвали уши, опашка или други обичайни животински характеристики. Кожата му е била кафява, не се е забелязвала никаква козина. Движело се е изключително бързо и сякаш дори не е докосвало земята.

Освен това наоколо се е била възцарила необичайна тишина. Никакви обичайни звуци като песента на птичките не са се чували.

Човекът не посмял да последва съществото, след като то изчезнало сред храстите. Не знае дали там е бил скрит някакъв апарат (явно мъжът си мисли, че това е бил някакъв извънземен дошъл с НЛО). Очевидецът твърди, че не е бил под въздействието на каквито и да било субстанции по време на този случай.

Източник

Криптиди оказали се реални: окапи

admin 25.10.2022

В криптозоологията и фолклора има много създания, които са хибриди от други видове - обикновено съчетават човешко тяло с глава на някакво животно. Такъв са например върколакът и различните хора-гущери. Минотавърът е нещо обратно - конско тяло и човешки торс. В по-редки случаи съчетанието е между две животни като например грифонът, който има черти на лъв и орел. Но каквито и да са видовете хибридни криптиди, науката ги отхвърля - не било физически възможно съществуването на такива създания. Явно не са си взели поука от излагацията си с птицечовката.

Затова всички се смеят, когато от Африка пристига информация за животно имащо черти на зебра и магаре, че и със странни къси рога на главата подобни на жирафските. Едва през 1901 науката признава, че това животно не е мит, а е реално. Става въпрос за така нареченото окапи.

Източник

Okapi 1

Okapi 2Може да ме намерите в Mastodon