Loading...
 
Публични статии

От веган до фашист - прекият път

admin 20.09.2023

Настоящият материал е базиран на статията на Джеймс Бол излязла на 2 август в "The Guardian" и носеща заглавието ‘Everything you’ve been told is a lie!’ Inside the wellness-to-fascism pipeline.

Както виждате, сменил съм оригиналното заглавие с едно по-кратко и поне според мен по-ефектно и хващащо вниманието. Далеч съм от мисълта, че всички вегани са или ще станат в бъдеще фашисти. Хората, които не консумират месо и местни продукти, дори не са в основния фокус на материала. По-скоро се говори за множеството алтернативни общности (от йога класовете през фитнес маниаците до НЛО ентусиастите), които се оказва, че са доста податливи на зловредни конспиративни теории. Също така не става въпрос, че задължително поддалите се стават "класически" фашисти вдигащи с ръка известният нацистки поздрав и обвиняващи за всичко евреите. Нещо повече, някои дори се обявяват за анти-фашисти и подкрепят "борбата" на Русия срещу световния империализъм. Тези хора дори биха се обидили, ако ги наречете фашисти. Зловредните крайности, по които може да залитнат, са цяло едно множество, но премахнем ли разкрасяванията и празните сладки думи, ще видим, че в същината им много споделят именно най-мракобесните "идеали" характерни за фашистката идеология.

Авторът на статията в "The Guardian" започва своят материал с историята на жена, която е представена като Джейн (не е истинското ѝ име). Тя живее в малкото градче на южното крайбрежие на графство Девън. „Чувствам се нелоялна, защото говоря за хора, които познавам от 30-40 години“, казва тя. Но Джейн не разкрива корупцията в местната власт или организираната престъпност, както може би бихте си помислили, тя просто иска да разкаже за старата си група за медитация.

Групата съществува щастливо в продължение на десетилетия, казва Джейн, хората са обединени около споделен интерес към общи теми, включително „проблеми на околната среда, духовни проблеми и алтернативно здраве“. Джейн ги е смятала за близки приятели. И после идва Ковид.

Така се случва, че Джейн прекара по-голямата част от първия локдаун в Лондон. Самата тя също се заразява с Ковид и бива хоспитализирана в болница. Именно тогава осъзнава, че нещо съществено се е променило: чува се по телефона с приятелка от групата, докато е в отделението.

„Смятах я за моя истински най-добра приятелка, а по телефона ми каза, не, „нямам Ковид“. Тя беше абсолютно непреклонна. Попитах: „Е, защо мислиш, че влязох в болница?“ Било нещо различно от Covid-19, защото той не съществувал."

Болничният престой на Джейн за щастие е кратък, но докато се възстанови достатъчно и ограниченията бъдат частично вдигнати, за да може да се присъедини отново към групата си за медитация, нещата стават коренно различни в онази малка общост в Девън.

„Като цяло те се насочиха към крайнодесни и про-руски възгледи, граничещи с расизъм“, казва Джейн. „Започва със здравето, с „Covid не съществува“, анти-локдаун протестите, анти-маските и стана анти-всичко: BBC лъжат, не ги слушайте; следвайте това, което виждате в интернет.”

Нещата стигнат връх, когато един ден, преди сесия за медитация – дейност, предназначена да отпусне ума и духа, отблъсквайки всички светски грижи – групата пусна конспиративно видео, в което се твърди, че така наречените "15-минутни градове" и зоните с нисък трафик са част от глобална конспирация. Най-накрая Джейн се отказва.

Тази радикализация на милата хипи група съставена основно от жени от средната класа изглежда сякаш трябва да е нещо случайно и рядко, едва ли не еднократно се е случило, но реалността е много по-различна. Поточната линия превръщаща уелнес и алтернативните общности във фашизирани радикални клетки, е повод за безпокойство за тези, които изучават теориите на конспирацията.

Това не се ограничава единствено с няколко странни и нелепи видеоклипа, споделени между приятели. Не, нещата могат да станат много сериозни! Атила Хилдман е един от лидерите на германския клон на движението QAnon (конспирация, основана на убеждението, че Доналд Тръмп води битка с дълбоко вкоренила се във властта група от сатанинсти-педофили, водени от Хилъри Клинтън и Джордж Сорос) и първоначално по-известен като автор на вегански готварски книги. През 2021 г. помага за организирането на протеста, при който протестиращите нахлуха в германския парламент. Заради участието си във въпросните събития Хилдман е разследван, но преди да бъде евентуално арестуван, той бяга от Германия в Турция.

Напишете в някоя интернет търсачка "Attila Hildmann" и вижте какво ще ви излезе. На мен лично ми показа и препратки към видеа с този германец. На това от 2012 той е представен като готвач-веган и има доста миловиден вид. На следващото от 2023 Хилдман е с тениска със символика често свързвана с нео-нацизма.

Attila Hildmann

По същия начин Джейкъб Чансли, известен още като „шаманът на QAnon“ първоначално е описван от познатите си просто като човек практикуващ „шамански изкуства“, който яде естествени и органични храни. Той става едно от най-видимите и колоритни лица при атаката срещу Капитолията в САЩ на 6 януари 2021 г. с боята на лицето си и шапката си с рога.

Jacob Chansley

Благодарение на уелнес манията, QAnon може да привлече, както майката, която пазарува в Holland & Barrett, така и нейния син тийнейджър, който гледа Андрю Тейт. Конспирацията QAnon е една от най-опасните в света, пряко свързана с опити за преврат в САЩ и Германия и масови стрелби в множество страни – и "здравословния начин на живот" помага тя да се подхранва с нови членове. Нещо в странната смесица от недоверие към масовите медии, личния характер на връзката между терапевт, духовен съветник или треньор във фитнеса и техните клиенти, съчетано с конспиративния свят, в който сега живеем, поражда нов вид радикализация. Как се озовахме тук?

Има много хора, които се занимават професионално със спиритизъм, алтернативна медицина, медитация или личностно усъвършенстване, чиито разбирания са в мейнстрийма, но все повече са тези с "нишови" възгледи. И те все по-често решават да ги споделят с клиентите си. Преди да започне да пише своята статия в "The Guardian", авторът прави запитване в Интернет. Получава много истории, но никой не желае да застане с истинското си име и да сподели какво се е случило. Изглежда нещо в близостта на подобни групи кара хората да не искат да извършат „предателство“.

Една жена разказа как нейният инструктор по танци на пилон обяснява как ЦРУ прикрива доказателства за извънземни и съвсем сериозно предлага съвети за това как да се предпазим да не бъдем отвлечени от извънземните.

„Физиотерапевтка ми разказа, докато ми масажираше гърба, за нейните седмични „срещи“ в Лондон за „актуални дела“, разказва друг интернет потребител, отново пожелал да остане анонимен. „Последния път, когато я видях, тя мрачно мърмореше за Ротшилдови „и хора като тях“. Повече не я посетих."

Проблемите на някои хора ескалират, когато личният им треньор научи за работата им. „Имах трима последователни лични треньори, които бяха против ваксините. Един белгиец и двама швейцарци“, разказва британец, който е прекарал по-голямата част от последното десетилетие, работейки в Европа за Световния икономически форум. Участва в организирането на годишната среща на върха в Давос.

„Беше трудно, защото спорех с всички тях. В Швейцария направиха живота много труден за неваксинираните, но един от швейските треньори настоя, че с правилната психическа нагласа и упражнения можете да победите всяка болест. Винаги съм се питал какво ще стане, ако се разболее от бяс."

Когато треньорът разбира, че мъжът работи за Световния икономически форум, той веднага спира да му е треньор.

Историите на други отговорили на онлайн запитването обхващат всичко - от йога до рейки, през щангисти до треньори на кучета. Теориите, които споделят, варират от екстремни версии на конспирации, свързани с уелнеса – за рисковете от 5G и wi-fi, или заговора на основателя на Microsoft Бил Гейтс и ваксините – до конспирациите на банките и банкерите.

Има ли причина хората интересуващи се от уелнес и фитнес да са склонни да бъдат въвличани в такива конспирации? Не е толкова трудно да си представим защо младите мъже, които посещават фитнес залата, могат да бъдат податливи на QAnon и подобните му. Тази група прекарва много време онлайн и има предполагаема криза на мъжествеността, проявяваща се в движението „incel“. Многобройни десни влиятелни лица са се насочили именно към тази група - те са млади и силни, биха били добра придобивка за каузата.

Но защо и много жени възприемат този конспиративен начин на мислене? Много от тези дами са достатъчно възрастни, за да бъдат майки на момчетата във фитнеса, но се оказват засмукани от същата реторика. Това са хора с по-голям житейски опит, завършили образованието си и работят – често от десетилетия – и имат поне видимо добър живот на зряла възраст. Но, както отбелязва Карaлайн Криадо Перес, авторка на "Invisible Women: Exposing Data Bias in a World Designed for Men", отговорът може да се крие в това защо жените се обръщат към уелнес и алтернативната медицина на първо място.

Woman As Puppet

„Твърде често обвиняваме жените, че се обръщат към алтернативната медицина, рисувайки ги като лековерни“, казва Перес. „Но вината не е на жените – тя е на разликата в данните за пола. Благодарение на стотици години третиране на мъжкото тяло като стандарт в медицината, ние просто не знаем достатъчно за това как болестта се проявява в женското тяло."

Жените са по-склонни от мъжете да страдат от автоимунни заболявания, хронична болка и хронична умора – и такива пациенти често достигат момент, в който лекарите им казват, че не могат да направят нищо по въпроса. Условията са недостатъчно проучени и леченията често са брутални. Изненадващо ли е, че доверието в конвенционалната медицина и фармацевтичните компании е разклатено? И изненадващо ли е, че хората търсят нещо, което да запълни тази празнина?

Перес добавя: „Ако искаме да се справим с тенденцията жените да търсят помощ извън мейнстрийм медицина, не трябва да твърдим, че жените са тези, които трябва да се поправят; мейнстрийм медицината е тази, която има нужда от фикс."

Тази нужда за конспирации, запълващи празнотата, идва съвсем естествено. Академичните изследователи на теориите на конспирацията спекулират дали възходът им през 20-ти век е свързан с упадъка на религията. По странен начин идеята, че злонамерена група (кабала) управлява света е по-малко страшна от идеята, че никой не управлява и всичко е хаос. Хората, които имат причина да не се доверяват на основните стълбове на обществото – правителство, лекари, медии, учители – е по-вероятно да се обърнат към теориите на конспирацията за обяснение защо светът е такъв, какъвто е.

Питър Найт, професор по американски изследвания в университета в Манчестър, който е изучавал теориите на конспирацията и тяхната история, отбелязва, че връзката между алтернативните терапии и конспирациите е на поне един век и е много пренебрегвана. „Ню ейдж и теориите на конспирацията виждат себе си като контра-знания, които отправят предизвикателство към това, което те виждат като наложени знания“, казва той. „Теориите на конспирацията осигуряват липсващото звено. Случващото се, като те твърдят, не е просто резултат от случайност или непредвидени последици от политически избори, а резултат от умишлен, таен план, независимо дали на голяма фармацевтична компания, маниакални учени, военно-промишленият комплекс или големите технологични компании.“

Найт обаче отбелязва допълнителен фактор – поточната линия за уелнес се е превърнала в двупосочна съзависимост. Много крайнодесни или конспиративни сайтове сега се финансират чрез хранителни добавки или фитнес продукти. Обикновено дори твърдят, че мейнстриймът не иска хората да знаят колко добри са техните стоки ("Няма да видите това по CNN, но тази хранителна добавка ще ви предпази от рак!").

Алекс Джоунс е добре известният американски конспиратор, който в продължение на десетилетие твърдеше, че стрелбата в Санди Хук, при която загинаха 20 деца и шестима възрастни, са били "операция под фалшив флаг". Финансовите му документи бяха осветлени, когато семействата на жертвите заведоха дела срещу него и така стана ясно, че той е направил огромна сума пари, като е продавал свои собствени маркови уелнес продукти.

Алекс Джоунс

Алекс Джоунс усъвършенства измамата с продажбата на добавки със змийско масло в комплект с либертарианските десни теории чрез своите медийни канали. Но Ковид беше това, което доведе до най-преките пътища между крайнодесния сектор на обществото и алтернативните култури. Мерките, въведени за ограничаване на пандемията, се разглеждат като атаки срещу индивидуалния суверенитет, което е основната ценност както на уелнес, така и на либертарианските/„алт-десни“ конспиративни общности.

Проблемът е, че рядко става въпрос само за либертарианците. Въпреки че може да не си го признават тези, привлечени отляво, все повече завършват на същото място като техните десни колеги.

„Въпреки че много от традиционните леви привърженици на алтернативното здраве и уелнес може да отхвърлят някои от по-расистките форми на десния говор, сега те все повече споделят едни и същи онлайн пространства и мемета“, казва Найт, преди да заключи: „И двете групи започват от позиция, че всичко, което ни се казва, е лъжа и не може да се вярва на властите."

Решението на проблема обаче е не е да бъдат инсталирани микрофони във всяка фитнес зала или зала за процедури, които да следят какво се казва на клиентите. По-важният въпрос, който трябва да се зададе, е какво е направило тези инструктори и техните клиенти толкова податливи на тези послания.

Споменатата Джейн от началото на статията има своя собствена теория защо нейната група за уелнес се е радикализирала, а тя не – и тя е в съответствие с опасенията на експертите по конспирациите. „Мисля, че това е изолацията“, заключава тя, цитирайки локдауна като катализатор. Отбелязва иронията, че конспирациите започнати заради изолацията водят до още по-голяма изолация, като принуждават вярващите да отхвърлят по-широкия свят. „Става много самотно, защото отношението винаги става: „Мейнстрийм медиите… те лъжат за всичко.“

Pet Sematary: Bloodlines (трейлър)

admin 16.09.2023

"Pet Sematary: Bloodlines" е прикуъл на филма "Гробище за домашни любимци" направен по едноименната книга на Стивън Кинг. В новата продукция участва Дейвид Духовни! Ще бъде пуснат по кината на 6 октомври.

Рептилите сред нас - "сензационните разкрития" на Командир Х

admin 11.09.2023

Мнозина смятат, че отдавна извънземните посещават Земята, а някои дори вярват, че те са се внедрили сред нас. Пришълците по някакъв начин изглеждат като съвсем нормални хора, но в редки моменти за съвсем кратко може да се види истинската им природа. Някои от най-странните подобни теории могат да се намерят на сайта със странното име Think AboutIts (да, слято са написали последните две думи). Въпросният сайт твърди, че е получил тези сведения от анонимен офицер в американското разузнаване, който е известен просто като "Командирът Х" и освен това е "планетарен патриот", каквото и да значи това. Дейвид Груш, за който споменах преди известно време, ряпа да яде в сравнение с Комадир Х! Сложете си островърхата шапка от алуминиево фолио и затегнете коланите, защото отиваме да се повозим сред наистина странните и луди конспирации!

Командир X твърди, че е събрал няколко доклада за срещи с мистериозни същества дегизирани като хора. Някои от тези доклади произхождат от място добре известно сред любителите на конспирациите - секретната база Дълси на границата между американските щати Колорадо и Ню Мексико близо до едноименния град Дълси. Там се предполага, че има огромни подземни съоръжения. Слуховете варират от това, че правителството на САЩ държи в базата заловени извънземни и извършва обратно инженерство на паднали НЛО-та, до идеята, че самата база се управлява съвместно от хора и извънземни. Дори има легенда, че около Дълси се е водила престрелка между извънземни и специалния отряд Delta Force. Според X в базата много от служителите не знаят какво наистина се случва под земята. Той също така твърди, че базата е частично обслужвана от маскирани извънземни, променящи формата си. Ето един такъв такъв доклад получен от командира от обикновен редник, който е бил разположен на повърхността в Дълси.

Една сутрин миналия септември вършех някаква рутинна работа, когато друг от младите войници, механик, дойде с малка спешна молба. Нещо трябваше да бъде заварено веднага. Той започна да ми обяснява и двамата се наведохме над работната маса за заваряване. Случайно го погледнах право в лицето. Сякаш изведнъж се покри с полупрозрачен воал. Чертите му избледняха и на тяхно място се появи „нещо“ с изпъкнали очи, без коса и люспи вместо кожа. Стоях и го гледах около 20 секунди. КАКВОТО И ДА БЕШЕ, стоеше и ме гледаше без да помръдне. Тогава странното лице сякаш избледня и се скри отново под човешките черти на младия мъж. Прикриването отне около пет секунди, преди да изчезне напълно и аз стоях омалял, с отворена уста и втренчен поглед в младия мъж. Той изглежда не осъзнаваше изминалото време и продължи да говори за работата, сякаш нищо не се бе случило. Това е трудно за вярване, но ви уверявам, че за мен беше още по-трудно. Никой не може да осъзнае какъв шок може да получите, ако видите нещо подобно, докато не го изпитате сам. Минаха няколко дни, преди да се убедя, че може би все пак това, което видях, е истина и че не страдам от илюзии.

А редникът твърди, че не става въпрос за илюзия, защото след известно време отново се повторило същото - пак провидял извънземен под човешката обвивка на негов колега в базата.

В оригиналната статия в Mysterious Universe има и други описани случаи, но мисля да спра до тук - като цяло са доста еднотипни. Рептили с фалшива човешка форма, които са миг губят маскировката си. Дали всичко е измислица? Кой знае...

Източник

Рептил

Наводнения и земетресения - бедствията от последната седмица

admin 10.09.2023

Гърците въобще нямаха време да си отдъхнат от колосалните летни пожари, които бяха обявени за най-големите регистрирани някога в Европейския съюз (източник). Веднага след огъня дойде друга стихия - водата. Огромни наводнения причиниха смъртта на поне 7 души в трите съседни балкански страни - България, Гърция и Турция.

Две жертви на библейския потоп, удавил Царево и Южното Черноморие

Царево (септември 2023) 1

Царево (септември 2023) 2

Царево (септември 2023) 3

Двама загинаха и в Хонг Конг, също заради наводнения (източник)

Хонг Конг (септември 2023)

И тъкмо светът взе да си отдъхва от наводненията, земетресение със сила 6.8 по скалата на Рихтер разтресе Мароко. Жертвите към този момент са над 2000. // Източник

Около ден по-късно и България бе разлюляна от земетръс, за щастие не толкова силен като в Мароко.

Земетресение в Благоевград, 4 по Рихтер разлюляха околността

Притеснителните новини от последната седмица

admin 27.08.2023

И тази седмица не мина без поредната доза апокалипсис. За жалост не го казвам с ирония, нещата стават все по-сериозни.

В Румъния трима души са починали от западнонилска треска. Това заболяване се разпространява от комари и до средата на 20 век се среща единствено в тропичните и субтропичните области на Африка и Азия. В последните години обаче то активно разширява областите си на обхват. Все по-често се регистрират случаи в Америка и Европа. Смъртността е в рамките на 10% от боледуващите с проявени клинични признаци. (Wikipedia)

Още една новина от Румъния:

Експлозии в бензиностанция в Румъния, един загинал, десетки са ранени

А Япония тази седмица започна да излива в океана радиоактивните води от Фукушима. Нека припомня - през 2011 при гибелното земетресение и последвало цунами атомната електроцентрала Фукушима бе извадена от строя. Замърсените с радиация води повече от десетилетие се пазеха в специални резервоари, но правителството реши да се отърве от тях. Мнозина се опасяват, че морската храна добивана в района - риби и други, ще бъде заразена с радиация. // Източник

Индийски успех свързан с Луната и руски провал

admin 26.08.2023

Тази седмица индийската космическа мисия Chandrayaan-3 успя успешно да кацне на Луната. Така Индия стана едва четвъртата държава в света осъществила успешно лунно приземяване. Не само това, но Индия е и първата държава кацнала на южния полюс на Луната. Браво на индийците!

India Becomes the Fourth Country Ever to Land on the Moon

Индия стана първата страна, осъществила кацане край Южния полюс на Луната

Останалите три "лунни" държави са САЩ, СССР и Китай. И понеже СССР вече не съществува, Русия се опита да повтори съветските постижения с мисията Луна-25, която бе изстреляна само няколко дни преди индийската Chandrayaan-3. Е, не се получи! Луна-25 безславно се разби на лунната повърхност.

Russia’s Luna-25 spacecraft crashes into the moon

Кадри от слизането на повърхността на индийския луноход:

Жена в Тексас е едновременно атакувана от змия и сокол

admin 19.08.2023

Една необичайна история от Тексас. Пеги Джоунс косяла моравата си, когато от небето паднала змия, която веднага се увила около ръката на жената. Това само по себе си е достатъчно ужасяващо - Пеги размахвала ръката си в опит да отстрани змията, която стискала все по-силно. В следващият миг обаче ужасът придобил двойно измерение. Един сокол връхлетял стъписаната женица, вероятно именно той бил изтървал змията и сега се опитвал да си я вземе обратно.

Птицата на няколко пъти клъвнала Пеги преди да успее да вземе змията и да отлети. Шокираната и кървяща жена била откарана в болницата, където било установено, че раните са причинени само от сокола. Имала е късмет, изглежда змията също се е опитала да я ухапе безуспешно, защото змийска отрова е намерена по рамките на счупените очила на жената.

Източник

Пеги Джоунс, Тексас

Шумерската Инана се е явявала на рицарите тамплиери

admin 13.08.2023

Ако заглавието ви звучи познато, то вероятно сте чели стария блог Мистерика около 2020 г., когато за първи път излезе материал озаглавен по този начин.

Защо сега го публикувам отново? Причината да се сетя за старата статия е едно скорошно изказване на настоящия папа Франциск.

Явяванията на Дева Мария не винаги са реални - така най-общо може да бъдат преведени думите на папата. Франциск не е уточнил какво има в предвид, но мнозина коментират, че изказването му е насочено срещу случващото се в малкото градче Тревиняно Романо, където от известно една жена на име Мария Джудзепе Скарпула (Maria Giuseppe Scarpulla) твърди, че Богородица ѝ се явява и често плаче с кървави сълзи. // Източник

Може папата наистина да има в предвид този случай и може въпросната Скарпула наистина да е просто една измамница, за каквато я обявяват. А може Светият отец да има нещо много по-голямо на ум. Дали думите му не са намек за присъствието на "други", които често се опитват да заблудят хората с появите си? Именно затова се сетих за споменатата стара статия, която дават отново тук.

**********************

Тамплиерите са християнски орден, но още по времето, когато са съществували, са ги свързвали с други божества и демони. Нещо повече, това дори е било обвинението, с което ордена им е разпуснат. Те са обвинени, че са се молили на Бафомет, а не на Исус Христос. Досега не бях чувал да ги свързват с Инана и това ме накара да се запитам до колко има истина в представената история. Източникът ѝ обаче сравнително достоверен - това е сайтът Ancient Origins. Не че са 100% достоверни и обективни, хващал съм на няколко пъти, че в някои от статиите им има изопачени неща. Но като цяло материалите в този сайт до голяма степен са добре подплатени с източници и доказателства.

През 1220 един рицар-тамплиер на име Хубертус Кох (Hubertus Koch), тръгва да се прибира към родната си Австрия. Докато е отседнал на лагер край руините на Ниневия, в някогашните земи на древен Вавилон, той има видение - посетен е от богинята Исаиш (Isais) под формата на девойка с медено руса коса, която го инструктира да бъде издигнат в нейна чест храм в планината Унтерсберг, която днес е част от границата между Германия и Австрия. Недалеч от нея се намира град Залцбург. Исаиш обещава, че в новия храм тя ще се яви отново, за да даде инструкции за наближаващата нова златна ера.

В оригиналната статия е споменато още, че се е вярвало, че на Унтерсберг се е намирал трона на бог Вотан, както и че планината е населена с привидения. Не бях чувал за този бог и проверих - оказа се, че с това име е известен Один сред някои ранни германски племена. От друга страна пък не можах да намеря нищо за Исаиш. В Уикипедия под това име единствено излиза статия за вид пеперуда открита през 1937 в ДР Конго.

Страхотна завръзка за история! Някаква богиня с име звучащо като да е от пантеона на древна Шумерия моли рицар от християнски орден да ѝ се издигне храм в планина, която някога е смятана за мястото, където живее германската версия на Один. Нещата обаче тепърва ще стават още по-странни.

През 1222 щаб-квартирата на тамплиерите във Виена издава заповед и действително край Унтерсберг е изграден малък команден пост. През 1226 там отново се появява споменатата Исаиш, която прави някои предсказания. През следващите години, тя редовно ще дохожда при смаяните рицари. Нейните слова ще станат известни като "Откровенията на Исаиш" (Isais Revelation). Потърсих повече информация по тези две ключови думи в Интернет и действително намерих още инфо за тях в други сайтове, макар и не много. Така че може би има нещо в цялата работа, а не са просто измислици на Ancient Origins.

Като много други "откровения" част от нещата казани от Исаиш са неясни, други обаче посочват точни места и дати. Действайки според нейните указания през 1235 двама рицари тамплиери посещават северна Африка, местата където е бил някогашният Картаген. Там им се явява друга богиня, която вече е добре позната - Инана, позната още и като Ищар. Тя на свой ред дава своите прозрения и наставления на двамата мъже.

В началото, когато за първи път четях оригиналната статия, си мислих дали Исаиш не е просто по-малко известно название именно на Ищар. Явно не е, щом казва на рицарите къде да отидат, за да се срещнат и с Инана. Ако Исаиш и Инана/Ищар бяха едно и също нещо, то малко звучи глупаво - отидете еди-къде-си, за да се срещнете пак с мен.

Всички откровения на Исаиш са събрани в един текст и предадени в щаб-квартирата на на тамплиерите във Виена през 1238. Те са написани на старонемски. Преведени са на съвременен немски през 1862.

Тук е тънкият момент, за който може би ще се хванат много скептици. Ок, да приемем, че цялата история не е съвременна измислица и текстът от 1238 наистина съществува. Как да сме сигурни, че той казва истината, а не е плод на фантазията на някой психясал тамплиер?

Все пак си мисля, че щаб квартирата ордена във Виена едва ли би била толкова лесно излъгана от някой фантазьор. Едва ли щяха да приемат текста, ако той беше просто врели-некипели. Според историята имаме твърде много очевидци, за да е фалшификация - Хубертус Кох, първият рицар пред който се явява Исаиш, двамата рицари посетили Африка, многото рицари пред които се явява Исаиш в Унтерсберг между 1222 и 1238.

Днес в Унтерсберг все още могат да се видят руините на командния пост на тамплиерите. Твърди се, че през 1230 е построена втора структура още по-високо в планината. Тя засега не е открита. Някои смятат, че до нея се е стигало през серия от пещери.

Общо прозренията на Исаиш се състоят от 134 стиха. Целта на това същество, независимо дали ще го приемем за божество или за нещо друго, е да спомогне за унищожаването на силите на мрака - както в небесата, така и на Земята. Това е доста интересно - дали цялата история не е част от една дълга война, която се е водила (и все още се води?) както тук, така и "в небесата" (на други планети, в други измерения, насред полетата на Магония?). Първата стъпка според Исаиш е...унищожаването на църквата в Рим, която боготвори Йехова. Wow, това не го очаквах, но определено звучи интересно.

Исаиш не се ограничава само с думи, твърди се, че тя дава на тамплиерите и някои реални артефакти. Единият е огледалото на Инана/Фрея. Какво имат в предвид с това? Че Инана и Фрея са едно и също? Първата е шумерската богиня на плодородието, плътската любов, битките и раздора, господарка на планетата Венера. Фрея е богинята на любовта, плодовитостта, щастието и пролетта в скандинавската митология. По описание те до голяма степен се покриват, една връзка, която не бях правил до момента.

Вторият подарък е върхът на копието на Вотан. Третият е черно-лилав камък с осем страни, който постоянно трябва да е завит с част от косите на Исаиш, за да се неутрализира силната му магическа енергия. Този трети предмет е най-важен и мощен, но на какво е способен може само да се гадае.

Тези предмети дълго време са се пазили в Унтерсберг, но къде са сега те, ако наистина са съществували, не е ясно.

Снимка на планината откъм Залцбург, Австрия. Как да не повярваш в настоящата история при една такава магическа гледка:

Унтерсберг

Сега да обърнем внимание на самите откровения, макар че са трудни за разбиране. Според тях богът от Стария завет, наричан в стиховете Ел Шадай, е различен от бога в Новия завет, който е именован Алватер. Алватер идва на земята като Алкрист т.е. Исус Христос. Ищар е пратеник на Алватер, а Исаиш е нейна помощница. Исаиш още твърди, че идва от небесните царства като "дъщеря на Кутграхт" и това е царството на демоните. Под демони не се разбират обаче дяволите в пъкъла, а същества неподвластни и независими от боговете и най-активни врагове на мрака. Исаиш също е демон достигнал до ранга на богиня заради нейните добродетели.

Това определение за "демон" не е нещо ново, даже то е по-старо от другото, което е по-известно днес - за зли адски създания. Още в древна Гърция под "демон" по-скоро се е разбирало "свръхестествен помощник". Това определение днес е залегнало в компютрите, особено тези опериращи под Unix/Linux, където под терминът демон се разбира помощна програма работеща във фонов режим. Бил Гейтс и другите създатели на Windows не са посмели да нарекат демони своите програми изпълняващи се на заден план и затова в тази операционна система те се наричат сервизи (services).

Но да се върнем на откровенията. Според Исаиш хората са безсмъртни, смъртта е само началото. Всички починали хора, добри или лоши, отиват в Грюнленд (Grünland), което се явява Чистилището. Защо толкова много ми прилича на Грийнленд (Greenland), което е английското име на Гренландия? Да не би там някъде под дълбоките ледове наистина да има някакво място, където отиват духовете на починалите земляни? Дали именно достигането до това място не е била целта на секретния американски лагер "Сенчъри" и на проекта "Айсуорм"?

Грюнленд е под властта на Исаиш. Това място обхваща всички светове, каквото и да значи това (нима там отиват и починалите от други планети?). В него може да се престои едва няколко дни, но може да се остане там и безброй години. След напускането му всяко създание само избира пътя по който да стигне до небесата. От Грюнленд Исаиш следи какво се случва на Земята.

Златната ера, времето на Ищар/Инана/Фрея и Исаиш ще настъпи вероятно след около 1000 години. Ако приемем това за вярно, значи хората живеещи в 2200 г. ще го видят с очите си. Преди това обаче Инана и Исаиш отделно една от друга ще поведат героите в битка с мрака.

В откровенията има и еротичен мотив - Исаиш ще е сестра за повечето, но любима за най-смелите. Вярващите на приказките на Исаш са окуражавани да издялат нейна статуетка от дърво, камък или метал. Който я целуне по врата, ще получи в отговор целувка от духа на богинята. Тази традиция ще продължи и когато начело застане самата Инана.

Насред Грюнленд се намира Валхала, където живеят боговете-войни с техните съпруги. Според някои под това се има в предвид валкириите от скандинавските митологии. И Инана и Исаиш винаги са добре дошли във Валхала. Според Исаиш самият Вотан в момента спи дълбоко под Унтерсберг, но ще се събуди, когато има нужда от него.

Как викингите са си представяли валкириите:

валкирии

Освен Валхала в Грюнленд се намира и Хьоленфул (Höllenpfuhl) или така нареченият ад. Именно там властва падналият ангел Шадай, който се представя за бог в Стария завет. Той води война срещу останалите грюнладци за завоюване на небесата и Земята. В края на войната нашата планета ще бъде унищожена, ще останат само Валхала и Хьоленфул. Така завършват откровенията на Исаиш.

Някои любители на загадките много са се вдъхновили от цялата история и са се разровили допълнително. Първо, оказва се, че идеята, че старозаветният Йехова не е "добрият бог" не е нова. Съществува още преди предполагаемата поява на Исаиш. Маркион Синопски е роден около 84 г. от н.е. и умира през 160 г. Той е понтийски християнски богослов, основател на течението на маркионизма. Пребивава известно време в Рим, където е отлъчен от Църквата, заради неортодоксалните си възгледи – той смята старозаветния бог за по-низш от Бог Отец, бащата на Иисус Христос. (Източник)

За жалост оригиналните писания на Маркион не са достигнали до нас. За учението му знаем единствено от вторични източници. А не е ли възможно всъщност "откровенията на Исаиш" да е негов текст, нарочно представен като послания на някаква уж новопоявила се богиня с цел да се предизвика по-голям интерес? Дали тамплиерите не са намерили оригиналните скрижали на Маркион в светите земи?

Според други, тези текстове са намерени в северна Африка при посещението на двамата тамплиери там през 1235 година. Дали Инана им се е явила и им е посочила къде да търсят или историята за богинята е само димна завеса не е ясно.

Инана според един древен вавилонски барелеф:

Инана

Двамата рицари, които между другото се казват Родерих (Roderich) и Емерант (Emmerant) дават доста детайлно описание на Инана. Тя е облечена в зелено и е най-красивото същество, което някога са виждали. Косата, очите и ноктите ѝ имат цвят на кехлибар. Златна тиара събира буйната ѝ коса, която достига до земята. На върха на тиарата има полумесец с върхове като рога, а в центъра на полумесеца има златно слънце.

Родерих я пита коя е тя. Създанието отговаря, че е Ищар, макар да е имала много имена на различните места, преди много години на север са я наричали Идун. Това е древна богиня на ябълките и младостта от прото-индо-европейските вярвания.

Емерант казва, че те са верни са техният господар Исус Христос и никога няма да боготворят друг бог, при което малко намусено Ищар отговаря, че тя чува техните молитви към него и той и е като брат. Той обаче си седи в небесното царство, а тя е тук на Земята и именно женската сила ще победи Йехова/Сатаната. Богинята на любовта ще се трансформира в богинята на войната.

В следващите приказки на Инана - "богинята на любовта", няма много любов, има по-скоро расизъм. Тя казва, че е ръководела вавилонците, които е трябвало да изградят световната столица. Обособяването на еврейски квартал е осуетило това начинание. Сега обаче наследниците на вавилонците, а именно франките и германите ще завършват това дело и ще построят новата столица на столиците.

Някои свързват тези приказки с историята. Темпелхоф е основан през 1237, това е селището, което дава началото на Берлин. Днес е квартал на немската столица. Тамплиерите са работели, за да го направят столица на целия свят, но църквата в Рим е провалила плановете им като унищожава ордена на 13 октомври 1307.

Най-интересното е, че според някои Исаиш продължава да се появява и в по-нови времена.

През 1937 година се навършват почти 700 години от записването на "Откровенията на Исаиш". На тази годишнина в малко немско селце на брега на Северно море се появява привидение с корона на главата си. Тази странна фигура заявява, че е "кралицата на бедните души в Чистилището". Привидението ще се появи общо 105 пъти в рамките на 3 години. Християнската църква прави всичко възможно да омаловажи това явление.

На 11 февруари 1951 в църква в Дюселдорф се появява привидение на "Дева Мария", което твърди, че иска да я познават като "Дева Мария на всички народи (Our Lady of All Peoples), която някога бе Мария" . Същата Мария се появява на няколко пъти и в Амстердам.

На 13 октомври 1973 от дървена статуетка в японска църква в Акита се разнася глас, който твърди, че е Дева Мария на всички хора. Датата не е случайна, това са точно 666 години от унищожаването на ордена на Тамплиерите. Тя предупреждава, че се задава бедствие, но може да спаси тези, които вярват в нея.

Източник

Е, какво ще кажете? Странна статия, наистина доста странна.

Поредни седмици на катаклизми

admin 12.08.2023

С толкова много бедствия, изразът "лятото е време за почивка" е на път да се трансформира в "лятото е време за оцеляване". И не става въпрос само за хората. В Кипър стотици котки са умрели заради вид коронавирус, засягащ тях, но не и хората. Властите вече са принудени да лекуват все още живите котки с човешки лекарства против Covid. // Източник

болна котка

Междувременно земетресение с магнитуд 5,5 по Рихтер взе жертви в Китай (източник).

А в Словения проливните дъждове и наводненията взеха живота на поне трима души.

В същото време Хавайските острови са обхванати от невиждани пожари. До тук поне 55 човека са загинали. // Източник

Хавай гори 2

Хавай гори

Това са само част от бедствията връхлетели планетата Земя в средата на лятото. А лято 2023 все още не е свършило...

Австралийски астро-фотограф заснема нещо, което никога не е виждал до сега

admin 06.08.2023

Ари Рекс (Ari Rex) от Камбера, Австралия не е някой случаен любител-фотограф, който от време на време прави снимки на небето. Той се занимава професионално с фотография от 10 години и е печелил престижни международни награди.

На 14 юли, около 8:00 вечерта той е недалеч от град Гундару (Gundaroo) и заснема поредната си звездна фото-сесия. Тогава обаче в небето за около 10 минути се появява някаква странна светлина, която се движи от запад на изток.

Ари твърди, че за толкова много години никога не е виждал нещо подобно.

Някои твърдят, че гледката може да има общо със изстреляната горе-долу по това време ракета принадлежаща на Индийската космическа агенция.

НЛО Ари Рекс 1

НЛО Ари Рекс 2

ИзточникМоже да ме намерите в Mastodon