Истински замъци като от приказките

admin 13.09.2022

Замъците. Векове наред те са пленявали и дори плашели обикновените хора, може би защото на много от обикновените средновековни селяни никога не се е отдавало да стъпят вътре в някой от тях. А за някои единственото посещение е свързано с лош спомен - когато за някакво (или изцяло без никакво) провинение селякът бива хвърлен в тъмницата за замъка. Какви ли несметни богатства простолюдието си е представяло, че има зад крепостните стени? Какви ли тайни се крият във високите кули? Омагьосани принцеси и зли магьосници...

В настоящата статия ви представям няколко запазили се до наши дни замъци сякаш извадени от някоя приказка.

Това е замъкът Елц в Германия, построен през 12-ти век по времето на Свещената римска империя.

Eltz Castle

Още един замък от 12-ти век - Алказар в Испания.

Alcazar

Хохенцолерн в Германия се издига на върха на малката едноименна планина висока 855 метра. Някога е бил сърцето на силната династия наричаща се ... и тя Хохенцолерн, а днес е популярна туристическа дестинация. Има 140 стаи!

Hogenzollern Castle

А замъкът Аламбра в Гранада, Испания е изграден не от някой християнски владетел, а от маврите изповядващи исляма. Те са владели голяма част от Испания през средновековието.

Alhambra Palace

За разлика от останалите замъци дадени до тук, Нойшванстайн (Нов лебедов замък) е изграден през 19-ти век т.е. дълго след края на средните векове. Намира се в баварските Алпи.

Neuschwanstein Castle1

Хлубока, замък от 13-ти век намиращ се в Чехия.

Hluboka

Източник


Permalink: https://misterika.eu/blogpost36-ISTINSKI-ZAMъTI-KATO-OT-PRIKAZKITE