Очаквани ефекти след лосанджелиската извънземната история от 1-ви май

admin 15.07.2023

Миналият месец публикувах тази статия:

Извънземни кацат в Лос Анджелис на 1-ви май 2023 + по-стари случаи на извънземни атаки

След нея нещата се развиха по толкова очакван начин, че съжалявам, че не се постарах да ги предвидя в предишния материал. Сега можех да потривам ръце с думите "казах ви, че така ще стане".

Първо, историята доведе до това, че и други хора разказаха свои истории. Вероятно някои от тези случаи са истински, поне аз лично се надявам да има и такива сред плявата. От психологическа гледна точка това е напълно нормално човешко поведение. Появява се историята от Лос Анджелис и това дава смелост на други също да споделят какво са видели на други места. Но бъдете сигурни, че и много измамници се метнаха на вълната. Или пък просто хора, на които им е скучно. Не може да се отрече, че НЛО-тата са на мода това лято, като се почне още от китайските шпионски балони и се стигне до изявленията на Дейвид Груш. А като има мога, всички се втурват след нея. Преди няколко години кой ли не беше луднал да купува криптовалути (мнозина мои познати загубиха доста пари). Сега пък компаниите увличайки се по AI модата масово почнаха да правят езикови модели като ChatGPT (по последни данни за първи път този месец потребителите на този чат бот са намалели, явно модата почва да отминава). Та, така е и с извъземните - те станаха модни. Не казвам дали това е лошо или добро, просто казвам как виждам нещата. Долното видео е събрало три истории появили се след случая от Лос Анджелис. Има и снимки на същества, дали са истински обаче не знам.

И второто нещо което се случи, бе напълно очаквано - семейството от Лос Анджелис бе налазено от армия любопитни хора, аматьори-изследователи или просто луди. Не са помогнали и инсталираните камери целящи да спрат натрапниците, нито заплахите за съд за навлизане в частна собственост. Изтормозеното семейство вече заплашва, че ще стреля по всеки натрапник. Няма ефект - хората продължават да надзъртат в двора им, да прескачат оградата или да наблюдават дома им отгоре с дронове. Какво очакват тия ненормалници?! Че извънземните продължават да се навъртат наоколо?! Именно заради такива нахални хора, малко хора се осмеляват да разказват истинските си истории. Остават само измамниците яхнали поредната модна вълна.

Източник

Третото, което си струва да отбележа е множеството теории появили се покрай НЛО вълната това лято. Това също е мода - да претендираш, че си разбрал нещата и можеш да ги обясниш. Повечето теории са в двете противоположни крайности - приемат случващото се с голяма вяра и ентусиазъм или са безнадеждно попити от скептицизма. Намерих обаче нещо интересно. Според някои изнесените "тайни" от бившия военен Дейвид Груш са достоверни, но случаят в Лос Анджелис е постановка. Тя цели да отвлече вниманието именно от твърденията на Груш. Прави се аналогия и със случая известен като "Чудовището от Флатудс" от 1952 г. По това време пак има вълна от НЛО наблюдения и за да се окарикатурят реалните случаи, военните пробутват номера с въпросното чудовище.

Източник

Писал съм за този случай в стария блог Мистерика, почти сигурно е, че това "чудовище" не е било реално, а е психологически експеримент. Ще копирам в близко бъдеще тази статия и в този сайт. Дали наистина целта на експеримента е била да осмее истинските случаи или дали и случаят в Лос Анджелис е правителствена операция, не се наемам да кажа....

Ето така очевидците описват чудовището от Флатудс:

Flatwoods Monster


Permalink: https://misterika.eu/blogpost361-OCAKVANI-EFEKTI-SLED-LOSANDZELISKATA-IZVъNZEMNATA-ISTORIY-OT-1-VI-MAI