Мокрите амонячени сънища на противниците на електрическите автомобили

admin 22.10.2023

Електрическите автомобили си имат своите проблеми и все още има какво да се доусъвършенства. Освен това към момента продължават да са доста по-скъпи от колите на бензин, дизел и газ. Изглежда обаче има хора, които ще са твърди противници на "електричките", дори и те да бяха съвършени. Не съм сигурен какви са мотивите на тези хора, вероятно са различни при различните индивиди, а може някои от тях да са "финансово подпомагани" от петролните компании или други лобита.

Пиша настоящата статия, защото скоро попаднах на един изключително смешен канал - ChargeDrive. Всяко видео в него предрича смъртта и пълното унищожение на електрическите автомобили. "No more EV's" !

ChargeDrive

В това видео с небивал плам се показва как Тойота били почти напълно зарязали електричките и сега развиват нов двигател с вътрешно горене на базата на амоняка.

Само дето за "компания изоставила електрическите автомобили" Тойота е всъщност доста активна в този сегмент от автомобилостроенето. Ето една съвсем скорошна новина:

Toyota се присъединява към мрежата от конектори на Tesla в САЩ

Японците ще оборудват някои нови електромобили с портове на американския концерн, известни като Северноамерикански стандарт за зареждане.

А амоняченият им двигател? Той е просто експеримент, така както през 2015 същата компания проучва възможността за производството на био-гориво от водорасли. Не е ясно дали колите на амоняк някога ще достигнат масово производство, камо ли да изместят електрическите автомобили. Амонякът е изключително отровен, тепърва трябва да се изгражда мрежа от станции за зареждане, производството и обработката му е енергоемка и т.н. Но това не пречи на анти-електриците да си мечтаят, все пак мечтите са безплатни!

Повече по темата може да прочетете тук:

Corrosion Of Conformity: Toyota Takes Aim At EVs With Ammonia Engine


Permalink: https://misterika.eu/blogpost450-MOKRITE-AMONYCENI-SъNISA-NA-PROTIVNITITE-NA-ELEKTRICESKITE-AVTOMOBILI