Геополитическите събития от седмицата

admin 07.04.2024

В рамките само на една седмица на два пъти беше нарушен член 22 от Виенската конвенция, който повелява, че консулствата и посолствата са неприкосновена територия. Първо Израел извърши въздушен удар срещу консулството на Иран в Дамаск, Сирия, а няколко дни след това еквадорски войници нахлуха в мексиканското посолство в страната, за да арестуват бившия президент, който се укриваше там и срещу когото има повдигнати обвинения за корупция. Заради този враждебен акт Мексико веднага скъса дипломатическите си отношения с Еквадор. // Източник

Кризата в Латинска Америка се разраства със всеки изминал час. Бразилия и Венецуела разкритикуваха Еквадор, а Никарагуа също скъса отношенията си с провинилата се страна. В Telegram напомниха, че освен това Никарагуа има сериозни търкания с Ватикана заради преследването на католическите свещеници.

South America Crisis

В Руската федерация времето отмъсти чрез обилни валежи за всички обстрелвани и разрушени язовири в Украйна по този начин:

Русия евакуира райони на наводнения град Орск след скъсване на язовирна стена

Освен това се появи засега непотвърдена информация, че в Далечния изток, в района на град Хабаровск са отчетени завишени нива на радиация. Ако е вярно, на какво ли може да се дължи?

Radiation, Russia


Permalink: https://misterika.eu/blogpost613-GEOPOLITICESKITE-SъBITIY-OT-SEDMITATA