Най-известните криминални банди - Mongols Motorcycle Club

admin 04.05.2024

Mongols Motorcycle Club е основан в края на 60-те години в САЩ, но не оставайте с впечатлението, че в настоящата поредица представям само бандюги от Северна Америка - вчера в Мистерика+ пуснах статия за кенийската секта Мунгики, чието ръководство отчасти е обвито в мистерия (е, лидерите им не са извънземни със сигурност).

Да се върнем обаче на днешната тема - мотоциклетистки клуб "Монголите". Макар и основани две десетилетия след "Ангелите на Ада" (Hells Angels, статията за тях също е в Мистерика+), Mongols MC бързо се сдобиват с почти същата слава и дори се превръщат в техен главен враг.

Трафик на наркотици, рекет, убийства и различни други криминални дейности - "Монголите" не си поплюват. Имат секции и извън САЩ - в Европа, Австралия, Тайланд, Сингапур, Мексико, Индонезия и Малайзия и др. Малко куриозно нямат секция в самата Монголия, страната на чието име са кръстени. Проверих дали въобще има мотоциклетистки клубове в тази азиатска държава и се оказа, че има. В Гугъл ми излиза някакви местни "Gothic Bikers MC" базирани в столицата Улан Батор. Те обаче изглежда са спазващи закона мотористи.

В България "Монголите" също нямат представители, за разлика от "Адските ангели". И по-добре, иначе можеше да се стигне до сцени като от ТОВА ВИДЕО (Невада, 2002), което обаче е с възрастово ограничение и не може да бъде вграждано, гледайте го директно в YouTube.

Mongols MC


Permalink: https://misterika.eu/blogpost640-NAI-IZVESTNITE-KRIMINALNI-BANDI-Mongols-Motorcycle-Club