Ретро партито продължава с монолити

admin 04.07.2024

В началото на миналия месец публикувах тази статия:

Балон-мания севернокорейски стил

В нея става на въпрос за това, че Северна Корея изпрати като "подарък" за Южна Корея стотици балони с "полезен товар" от всякакъв боклук и дори изпражнения. Това бе като ехо от разразилата се в началото на 2023 г. балуун-мейния - балони със знаен и незнаен произход бяха виждани (и привиждани) къде ли не - от САЩ през Бразилия до Украйна и къде ли още не.

Една или две години по-рано пък друга мания бе завладяла света - странни монолити се появяваха къде ли не. Америка, Европа, Африка - почти нямаше континент, в който да не се появи поне един монолит, а в много случаи те бяха десетки. Отговорни за тяхното появяване почти сигурно бяха само хората - артисти занимаващи се с арт-проекти или зевзеци правещи си шеги. Все пак не бих изключил и крайно малката вероятност поне зад 1-2 монолита да стои и ... някой друг.

За балоните не мога да кажа с такава сигурност, че бяха дело само на хората, но не искам да навлизам в тази тема сега. Настоящата статия е посветена на друго - след завръщането на балоните благодарение на Северна Корея, сега и монолитите се завръщат. Демек имаме ретро парти!

Dancingbluegirl Aliendeejay Robotdance Discoball Catdance

За какво все пак става на въпрос? Някъде около 20 юни мистериозен монолит с огледално отразяваща повърхност се появява в пустинята в американския щат Невада. Не мога да отрека, че изработката му наистина е майсторска. Естествено той привлича тълпи от любопитни хора и няколко дни по-късно монолитът е премахнат от властите по "съображения за сигурност"...Хм... // Източник

Това обаче съвсем не е краят на историята. Седмица по-късно нов монолит се появява, този път в Колорадо. Не изглежда толкова добре както първия, може сами да сравните от снимките по-долу. // Източник

Отдавна не съм имал повод да го кажа, но да, проклети сме да живеем в интересни времена!

Монолит в Невада

Монолит в Колорадо


Permalink: https://misterika.eu/blogpost707-RETRO-PARTITO-PRODъLZAVA-S-MONOLITI