Loading...
 

Събития от седмицата - земетресенията

admin 18.02.2023

Има седмици, в които нищо не се случва, има и такива, в които нещата се случват толкова динамично, че човек започва да се чуди дали няма някаква по-голяма картинка. Настоящата отиваща си вече седмица е от втория тип, като основно глобалните теми бяха две - земетресенията и така наречените балони определени като НЛО (или НЛО-тата набедени за балони - зависи от гледната точка).

Фиксацията върху трусовете може и да е малко прекалена, все пак малки и средни по големина земетръси се случват постоянно все някъде по света, но предвид гибелното земетресение в Турция и Сирия от 6 февруари, очаквам поне още седмица медиите да съобщават за всяко леко клатушкане от 3-та, дори 2-ра степен по скалата на Рихтер, случило се някъде наблизо. Обикновено голяма част от новинарските сайтове прескачат тези новини. Не и този път:

Две земетресения тази сутрин край Тополовград

Това обаче си струва наистина да се спомене:

5,5 по Рихтер разлюляха Румъния, усети се и в България

И аз го усетих, точно тогава бях в офиса във висока сграда в София. Трусът даде повод за безброй шеги, но на самите румънци едва ли им е било весело, ето снимки от окръг Горж:

Земетресение в Румъния (14.02.2023)   1

Земетресение в Румъния (14.02.2023)   2

Около ден по-късно и Нова Зеландия беше ударена от земетресение, което бе дори по-силно от румънското - 6.3 по Рихтер (източник).

А най-плашещото? По същото време в Нова Зеландия бушуваше и друго едно бедствие - циклонът Габриел.

YouTube

Завършвам обзора с най-сюреалистичната снимка от Турция, където земетресението кара сграда да стъпи върху паркирани в съседство автомобили.

Хей, няма ли да кажеш нещо и за НЛО-балоните, все пак на повечето читатели това ще им е по-интересно?

Да, ще кажа - до края на днешния неделен ден ще публикувам материал по темата в Мистерика+, освен...ако не ме отвлекат извънземните.

Източник за долната снимка:

Сграда стъпва върху автомобили в Турция (06.02.2023)
E-mail:
misterika_bg@yahoo.com

Може да ме намерите в Mastodon