Loading...
 

Извънземни кацат в Лос Анджелис на 1-ви май 2023 + по-стари случаи на извънземни атаки

admin 25.06.2023

НЛО средите врят и кипят в последните два месеца. Някои са заразени с небивал ентусиазъм, други са прихванали от дълбокия скептицизъм. Аз май съм по-близко до вторите. За какво все пак става на въпрос?

Две са събитията развълнували НЛО общността. Едното е появява на Дейвид Груш (David Grusch) и неговите невероятни твърдения, а другото е предполагаемото кацане на извънземен апарат в Лос Анджелис.

Преди да продължа с тези две събития, нека чуем една песен. Ще кажете - такива епохални неща се случват, а ти ни занимаваш с песни, нормален ли си?! Ако следите Мистерика още от времето, когато това бе блог в платформата Blogger, би трябвало да знаете отговора на този въпрос biggrin

Песента е "All That Remains" (Всичко, което остава) на прог метъл групата "3". В нея се пее следното:

Just below the surface
Of an ordinary town
Burn the devils underground
...
The same old story
But the names have all been changed

Точно под повърхността
на обикновен град
гори дяволският ъндърграунд
...
Същата стара история
но всички имена са променени

Груш е бивш военен (доказано! не е някой самозванец), който твърди, че американското правителство притежава апарати, които не са със земен произход и дори има тела на извънземни. Не е първият такъв whistleblower. Назад в десетилетията и други хора са твърдели абсолютно същите неща. Именно затова не се впечатлих особено. Вярно в повечето случаи предишните "информатори" (доносници? свирачи? как по дяволите да преведа whistleblower?!) само твърдят, че са някакви бивши държавни служители, военни и т.н. Проверките не могат да потвърдят тази им "визитка". При което те просто заявяват, че всички записи за тях нарочно са изтрити...

Дейвид Груш доказано е такъв, за какъвто се представя. Тук са събрани кратки факти от животът му:

David Grusch Timeline

Това прави ли неговите твърдения по-достоверни? Според мен "не" и ако единствената "извънземна" новина от началото на лятото бяха Грушовите твърдения, нямаше да си правя труда въобще да пиша статия.

На 1-ви май обаче в Лос Анджелис се случва нещо странно. Според някои, в предградията каца или се разбива НЛО. Всичко започва с някакъв обект, който прелита в небето през нощта. Гледайки няколко секундните кадри, според мен това е болид, астероид преминаващ през земната атмосфера, но естествено не мога да твърдя такова нещо с пълна сигурност.

Историята не свършва до тук. Местно семейство се обаждат на 911 твърдейки, че някакви същества са в двора им. Има публикувано видео в интернет, на което се вижда как семейството отива въоръжено в двора, но не смее да се приближи. Аз лично не видях нищо забележително в клипа, но това не значи, че не е имало нещо там. Просто при тези нощни условия е нормално да не се вижда добре.

Един от младежите си прави YouTube канал с претенциозното име "Alien society51" и в седем минутно видео обяснява какво се е случило във въпросната нощ. Това е първа част, втора все още няма - няма да се изненадам и никога да не се появи.

Разбирам ентусиазма на много хора - та "те" най-накрая кацнаха, те са тук! Някои ентусиасти стигнаха в анализите си до толкова далеч, че започнаха да виждат какво ли не в оригиналното видео.

Аз обаче се занимавам с "извънземната" тема от 15 години и вече съм виждал всичко това, че даже и в по-сензационен вид. Както се пее в песента по-горе - "историята е същата, просто имената са сменени".

Специално заради случилото се в Лос Анджелис извадих от архивите на старата Мистерика една статия писана през 2014 г. Заглавието ѝ е повече от сензационно - "Американски граждани се сражават с извънземни (скорошен случай!) "

Ето и самият текст (с леки съкращения и корекции).

***********************

Наблюденията на НЛО са сравнително често явление. По-редки са случаите, в които не става въпрос просто за някакви си неидентифицирани обекти в небето, ами за извънземни. Понякога тези същества са просто виждани за малко без да влизат в контакт с хората по никакъв начин, друг път извънземните комуникират с очевидците, имаме дори и така наречените "отвличания от извънземни". Но има и едни изключително редки случаи, в които съществата влизат в конфликт със земни жители.

Най-известният такъв случай е от 1955 и се е разиграл в Кентъки, САЩ (гоблините от Хопкинсвил).

Забележителен е и един случай от Латинска Америка.

В ранната утрин на 28 ноември 1958 Густаво Гонзалес (Gustavo Gonzales) и Хосе Понс (José Ponce) пътували през Венецуела и попаднали на нещо което може да се нарече "Малката стъпка".

Преди да стигнат до град Петаре, те видели голямо светещо кълбо, което се реело над пътя и го запречвало. Двамата мъже излезли от автомобила и тръгнали към кълбото за да го проучат. От там пък се появило малко космато същество, което ходело на два крака. Гонзалес успял да го хване, като мислил да го предаде на полицията. Съществото било изключително леко. Но за сметка на това било изключително силно - с един удар на лапата си запратило човека на земята.

През това време вече Понс бягал по пътя към местна полицейска станция. Успял да забележи още две "малки стъпки", които събирали камъни и ги качвали на борда на сферичния обект. През това време първият косматко, явно ядосан от действията на Гонзалес, му се нахвърлил с нокти. Човека извадил нож за да се защити, но острието по никакъв начин не успяло да нарани съществото. От сферата се появила четвърта "малка стъпка", която парализирала Гонзалес с лъч светлина. Всички същества се качили на кораба и отпрашили.

Полицията дошла. Проверила дали двамата не са пили - никой от тях не бил употребявал алкохол. Гонзалес имал дълъг червен белег от одраскване. Нещо повече, след няколко дни местен доктор заявил, че бил видял отдалече сражението между Гонзалес и съществото, но не се намесил по разбираеми причини.

Тези няколко случая са от преди половин век или повече, но се оказва, че и днес може да се стигне до конфликт с извънземни! В материала, от който превеждам новата история, не са дадени точни дати, но това се е случило тази година, буквално преди седмици (отново подчертавам това е архивен случай от 2014 г.) ! Изглежда описните събития са се случили в тъмната част на денонощието.

Инцидентът се е случил в неназована жилищна зона близо до Галъп, Ню Мексико, САЩ. Според двама от очевидците (Брадфорд и Мария), първо се чули изстрели и артилерийски обстрел в далечината. Скоро след това ярка светлина се появила над къщичката в която били в момента. Тя била толкова ярка, че прониквала не само през прозорците, но и през миниатюрните процепи в стените и тавана.

Това са Брадфорд и Мария, които между другото изглежда имат индианско потекло:

Случай Галъп, Ню Мексико, САЩ 01

Случай Галъп, Ню Мексико, САЩ 02

Двамата избягали към основната си къща която била на близо. Докато тичали, видели апарат с класическата форма на "летяща чиния" и с разноцветни светлини около себе си. Ярката светлина, която ги изкарала от къщичката им, обаче била предизвикана от лъчи излъчвани в различни посоки от друг обект с трудна за описване форма - подобен на група килийки в пчелна пита. Обектите създавали силен вятър, който буквално долепял хвойновите и боровите дървета към земята. Брадфорд и Мария забелязали и съвсем малки същества обградили вързаните кучета. Внезапно кучетата спрели да лаят и паднали на земята в несвяст.

След като влезли в основното си жилище, Брадфорд отново изскочил навън, този път въоръжен. Съседите също наскачали навън с каквито оръжия имат и започнали да се сражават със съществата. Чичото на мъжа, чиято къща била наблизо, успял да убие или да приведе в безсъзнание едно от съществата. Самият Брадфорд разказва, как докато обстрелвал един от летящите обекти с автомат AK-47 (по-известен като Калашников), усетил, че оръжието започва да се нагрява и дори се наложило да го хвърли - толкова горещо било станало.

Някои от старците също били излезли и се провиквали към НЛО-то "да си отива обратно към звездите". Тези от хората, които били останали в къщите, чували стъпки по покривите. Обадили се за помощ на 911.

Представям си страхотната картинка - типични американски селяни (така наречените "реднек"), с карирани ризи, джинси или камуфлажни дрехи, с каубойски шапки, грабват кой каквото оръжие има - ловни пушки, калашници (макар и руско оръжие, този автомат е много на почит в Америка), пистолети и дават решителен отпор на извънземните. Мила картинка, вижте ги само, тази история (без значение колко е достоверна), направо си плаче да бъде екранизирана в игрален филм.

Случай Галъп, Ню Мексико, САЩ 03

Случай Галъп, Ню Мексико, САЩ 04

Случай Галъп, Ню Мексико, САЩ 05

След обаждането на 911, скоро взели да пристигат екипи на полицията и пожарната, като в този момент апаратите взели да се отдалечават. Един от пожарникарите потвърждава, че са виждали светлини, когато са се приближавали към мястото. Освен полицейските автомобили, дошъл и един черен джип управляван от странен човек. Очевидците го наричат "универсален войник", защото бил въоръжен до зъби. Той не казал нито дума, но изглежда полицаите много добре знаели кой е той защото изпълнявали веднага заповедите му давани със знаци с ръцете.

Когато този човек чул, че чичото на Брадфорд е убил едно от съществата, веднага се метнал на джипа и подкарал към къщата му - там натоварил в нещо като хладилен контейнер тялото.

Случая изглежда не е приключен, защото местните хора постоянно откриват пресни странни следи наоколо. Дали съществата се подготвят за нова атака?

Случай Галъп, Ню Мексико, САЩ 06

Случай Галъп, Ню Мексико, САЩ 07

Случай Галъп, Ню Мексико, САЩ 08

Случай Галъп, Ню Мексико, САЩ 09

Източник: Phantoms and Monsters (един като цяло доста съмнителен сайт!)
Дата на оригиналната публикация: 28 април 2014
Връзка

В заглавието на оригиналната статия се говори за "ултратерестрийълс" (ultraterrestrials), а не за извънземни. Този английски термин мога да го преведа като "вътрешноземни", като и преди съм писал материали за тях.

Най-общо казано това са същества, които не идват от космоса, а от дълбините на нашата родна планета Земя. Не се учудвам, че в английската статия намекват за тях, собственика на блога Phantoms and Monsters смята, че много (или дори всичките) случаи на наблюдения на извънземни, всъщност се дължат на вътрешноземни. За конкретния случай обаче няма никакви предпоставки, да се твърди, че апаратите са излетели от процепи в земята, затова аз използвам термина "извънземни".

Чудя се как да разбирам цялата тази история? Ако е изцяло измама, то доста усилия трябва да са хвърлени за да се скалъпи. По-скоро мисля, че частично е истина, частично е доукрасена - към това ме води и това видео в YouTube в което двамата основни очевидци разказват отново случая - има леки разминавания с това което прочетох в текста, но все пак не са фрапиращи.

Как наистина да разбирам цялата тази история? Дали масивна инвазия не предстои съвсем скоро, независимо дали от извънземни или вътрешноземни?

Обновление към 2 май 2014:

Понеже считам, че има шанс това да е един от най-значимите случаи на десетилетието, следя какви коментари излизат по западните сайтове.

Естествено има много скептични или шегаджийски като защо вместо с изстрели, не са посрещнали извънземните гости с барбекю и бира.

Други, се чудят защо хората винаги първо се хващат за оръжието щом видят нещо непознато. Може би тези същества не са имали лоши намерения.

Някои съжаляват, че поне един от хората, вместо да беше хванал оръжието си, да бе грабнал смартфон, камера, фотоапарат и да бе снимал.

Поставят се въпроси защо никой не е записал номера на автомобила на "универсалния войник" или защо и чичото не разкаже собствената си версия на историята. Аз мисля, че човека вероятно е твърде стресиран и не иска да става център на внимание, а за второто, едва ли на някой му е било до това да записва номера на коли в този момент.

Някои се надяват записите от телефонните обаждания по този случай до 911 да станат публични. Така би се потвърдила до някъде историята.

Други напомнят, че в тази зона все още живеят много наследници на коренните жители на Америка - индианците. Припомнят, че от това място редовно идват съобщения за наблюдавани странни неща, като примерно характерното за индианския фолклор същество скинуокър (сменящо формата си). Дали това не е някаква аномална зона?

Някои заявяват, че тръгват към мястото за да направят и те собствено проучване.

***********************

От "обновлението" в старата статия може да видите с какъв ентусиазъм съм я писал. Е, настоящият материал, ако не със същия ентусиазъм, го написах с не-по-малко удоволствие! Затова се надявам да има още такива случаи, независимо какво стои зад тях - измами от скука, психологически операции на военните за проверка на реакциите на населението, заблуждаващи дезинформационни кампании на вражески разузнавания (явно още не са свършили парите за глупости на руснаците wink ), че даже и истински случаи на посещения от извънземни, вътрешноземни, паралелни демони и т.н.

"Надявам се да има още такива случаи" ли казах? Не се надявам, аз съм СИГУРЕН, че ще има. Човечеството винаги е изпитвало непреодолимо влечение към странното, към непознатото. Дали след 5 или 10 години, пак ще си говорим...

Оп, това не е краят на статията, има още какво да кажа, все пак "дяволският ъндъргаунд" е пълен с чудеса. Може би няма да чакаме нови 10 години, за да ни нападнат пак извънземните. Може би тия извънземни гадове по-често ни атакуват. Долното видео разказва за един случай от преди 3 години разиграл се в Бразилия. Имам своите съмнения за достоверността му. Всичките десетки и стотици постове за него по социалните мрежи били изтрити. Gimme a break!
E-mail:
misterika_bg@yahoo.com

Може да ме намерите в Mastodon