Loading...
 

Хакер на живота

Трикове, съвети и полезна информация

Съвети за успех: спестяване

admin 23.05.2023

Много хора крият парите си "под дюшека" т.е. някъде у дома си. Това води до рискове - кражба, "изяждане" на спестените средства от инфлацията и т.н. Затова по-добрият вариант е спестовен влог в някоя банка, където се трупа и лихва. Обикновено лихвите по депозитите са под нивото на инфлацията, но пак това е по-добре от нула.

Също така, ако си създадете навика да добавяте всеки месец във влога определена допълнителна сума, така един ден при нужда, ще можете да ползвате тези немалко средства.

Източник

Съвети за успех: не спирайте да учите

admin 07.05.2023

Въпреки привидния успех на необразовани типове като Андрю Тейт, истината е, че болшинството от богатите хора са с много добро образование. И не само това - те са си изградили навика да не спират да учат през целия си живот.

Днес достъпът до нови знания е по-лесен от когато и да било през историята на човечеството. В Интернет се предлагат много курсове, включително и безплатни.

Източник

4eti.me - сайт с безплатни книги

admin 06.05.2023

Намерих един сайт, в който има доста книги на български език. И не казвайте - нали имаме Chitanka, защото намерих въпросния сайт, докато търсех една книга, която я нямаше в Читанката. В 4eti.me тя бе налична за сваляне.

4eti.me


4eti.me

Съвети за успех: финансова дисциплина (ВИДЕО)

admin 05.04.2023

На всеки се е случвало да прави импулсни покупки - видели сме реклама на нещо в Интернет, влизаме в магазина за едно нещо, но излизаме с още 10 други и т.н. В повечето случаи обаче тези неща или не са ни наистина нужни или има и по-евтини алтернативи.

Затова трябва да се въздържаме от импулсни покупки, колкото и изкушаващо да изглежда дадено нещо. Трябва добре да поразмислим преди да купим нещо, а също и да отиваме в магазина с ясната цел какво искаме да си купим, а не каквото "ни хване окото". Така в края на месеца няма да се чудим къде сме си похарчили парите и вероятно ще спестим една добра сума, която може да ползваме за нещо реално потребно и полезно.

YouTubeМоже да ме намерите в Mastodon