Loading...
 

Хакер на живота

Произволна позиция в Google Street View

admin 03.09.2022

Обичате ли да разглеждате градовете в Google Street View? Тогава този сайт е за вас:

Random Street View

Отваряйки го той ще ви позиционира на произволно място в тази услуга на Гугъл. Ако не ви харесва, можете да натиснете "Next random location".

RandomStreetView.com

Кога дадено видео е качено в YouTube?

admin 30.08.2022

Някога Мистерика беше блог в безплатната платформа Blogger, която е собственост на Google. В последната си статия там обясних как Blogger ставаше все по-неудобен за ползване. Това обаче се отнася на практика за всички продукти на тази мега-корпорация. В настоящата статия ще поговоря малко за YouTube.

Някога за всяко едно видео лесно се виждаше кога е качено. Сега вече не е така по някаква причина. На някои клипове това не се вижда директно. Вземете за пример това видео посветено на Космоса:

25 Space Facts That Will Both TERRIFY And AMAZE You

То е качено на 25 октомври 2016 г. За да разберете този факт трябва или да се разровите в HTML сорс кода (при повечето браузери той се показва след натискане на Ctrl+U) или да използвате този сайт:

Invidious

Това е "фронтент" за YouTube, което значи, че не е сайт със собствени клипове, а служи като един по-различен потребителски интерфейс за сайта на Гугъл. И бих добавил - не просто по-различен, а по-добър интерфейс.

И така, намирате желаното от вас видео в Invidious. Това става по два начина. Единият е да напишете името на клипа в търсачката, а другият е директно да замените URL-a. Какво имам в предвид?

Оригиналният клип е на адрес:

www.youtube.com/watch?v=LspOh-os6s8

Вземате частта след watch включително и я слагате след https://yewtu.be/. Тоест URL-а става:

https://yewtu.be/watch?v=LspOh-os6s8

Отваряйки този URL, ще видите точната дата на качване. И други дребни подробности също са видими. Като например точният брой на харесванията - към момента 58 513. В оригиналния URL в YouTube пише закръглено "58 ХИЛ."

Онлайн помощник за текст с фон и ефекти

admin 21.08.2022

Чудите се как съм направил това лого?

Misterika Plus Small

Не съм използвал някоя скъпа графична програма, нито съм платил на професионален дизайнер. Вие също можете да правите такива надписи с ефекти използвайки този сайт:

textfx.co

Интерактивна периодична таблица

admin 15.08.2022

Periodex ще е полезен сайт за всички ученици, както и за всички професионалисти и любители занимаващи се с химия. Той нагледно показва строежа на атомите за всеки елемент, дава и допълнителна информация като атомна маса и т.н.

Щеше ми се едно време и аз като учех химия, да имах на разположение такова онлайн помагало. Можеше да стана велик химик :-)

Periodex