Loading...
 
Публични статии

Човекът-сирена

admin 21.08.2022

Как се "раждат" съществата от градските легенди? За повечето не знаем. Истории за много от по-старите чудовища се разказват от столетия и хилядолетия. Вампири, върколаци, гноми и тролове са част от фолклора на народите по света. Случаят с човекът-сирена не е такъв, знае се кой е неговият създател и кога точно се е появил. Сирената обитава само Интернет пространството...засега. Интересно кога ли ще се появи първия разказ на някой, който твърди, че го е виждал и на живо?

Разсекреняването на една от най-чаканите снимки в Уфологията се оказа разочарование

admin 19.08.2022

Вижте тази рисунка (повтарям, това е рисунка, не е снимка!):

Calvine UFO Drawing

Тази рисунка е направена на базата на спомен за снимка. Странно звучи, нали? Ок, ето историята на кратко. През 1990 двама човека се разхождат край малкото селце Калвин (Calvine) в Шотландия. Те стават свидетели на това как недалеч в небето прелита огромен НЛО апарат с формата на диамант, следван от военен самолет.

Любителите-туристи имат фотоапарат и успяват да заснемат невероятно добра снимка. Това е по времето, когато все още няма смартфони с камери и социални медии, в които веднага да качиш всяка направена от теб снимка. Това, с което хората разполагат е фотоапарат с лента, която е изпратена на популярен вестник. Той от своя страна се подсигурява като решава преди да публикува фотографията, да я покаже на министерството на отбраната, все пак може да става въпрос за националната сигурност. Без никаква изненада, военните веднага прибират лентата, негативите и всички копия на снимката и тя така и не е публикувана.

Няма забрана обаче очевидците да разкажат за своето наблюдение, няма забрана и някой да нарисува нещо на базата на нечий разказ. Така се появява горната рисунка - туристите разказват на професионален художник какво точно са успели да заснемат и той го пресъздава с четка и бои.

Заради тази история НЛО изследователите дълги години тормозят министерството на отбраната на Великобритания, смятайки че това ще е най-силното доказателство за извънземното присъствие на Земята.

Първоначално военните засекретяват снимката за 30 години т.е. през 2020 трябваше тя най-накрая да види бял свят. Вместо обаче това да се случи бюрократите удължиха срока от 30 на 50 години. Това само наля още масло в огъня. НЛО ентусиастите приеха това като сигурно доказателство, че снимката е невероятна и 100 процента показва извънземен кораб.

И внезапно, ето че тази година снимката бе разсекретена! Ето я:

Calvine UFO Photo

Това вече е оригиналната снимка, не е картинка нарисувана на базата на спомени. Какво мислите? Може би малко сте разочаровани? Не сте единствени.

Появиха се доста обяснения какво наистина е заснето. Като например предположението, че това е хвърчило намиращо се доста по-близо до снимащите отколкото самолета (източник).

Calvine UFO Kite

На мен лично това обяснение не ми звучи особено силно. Почти всички обяснения щях да ги отмина просто като опити за дискредитиране на снимката от страна на отрицателите, но има едно което май уцелва в десетката.

Някой е обърнал с главата надолу снимката и така фотографията много му заприличала на отражение на остров или дори на камък подаващ се над водна повърхност. "Небето" и самолетът всъщност са отражение във водата на истинското небе (източник).

Calvine UFO Photo Reversed

За сравнение ето и един истински остров:

Island

Е, двамата туристи дали са просто двама измамници или наистина са станали свидетели на нещо странно? Едно е ясно, тази фотография, дори и да е истинска (все още има някакъв шанс за това) не се оказа НЕОПРОВЕРЖИМОТО ДОКАЗАТЕЛСТВО, което мнозина очакваха.

Призрак на котка заснет от охранителна камера?

admin 14.08.2022

Това видео е качено в YouTube на 8 август. То е от охранителна камера наблюдаваща предната веранда на частен дом в Америка. Може да забележите движещия се силует на нещо наподобяващо котка. Дали обаче е призрак не се наемам да кажа. Нощ е, камерата вероятно не е с най-добрите технически параметри, така че най-вероятно е заснета нормална жива котка тръгнала на лов.

Венеция бавно се превръща в изоставено призрачно място

admin 12.08.2022

Били ли сте във Венеция? Градът на каналите е известен по целия свят със своите гондоли, изящни стъклени сувенири и камбанарията Сан Марко. За жалост всичко това е на път да се превърне от приказка в кошмар. Венеция потъва с около 2 милиметра всяка година, а населението ѝ намалява с около 1000 души годишно. В резултат на това експертите смятат, че Венеция ще бъде призрачен град до 2030 г., освен ако разбира се не се вземат някакви драстични мерки. В противен случай само призраците ще останат да скитат из (потопените) канали.

А като говорим за призраци, с Венеция се свързват поне една дузина призрачни истории. Една от тях е историята на благородник на име Лоредан, който се влюбил в племенницата на дожа (управителя на град-държава) през 16-ти век. В крайна сметка той успява да се ожени за своята любима, но с течение на времето мъжът става все по-ревнив и непоносим. Един ден Лоредан в пристъп на ярост обезглавява съпругата си направо пред слисания поглед на дожа, нейния баща. Градоначалникът обаче не отмъщава на убиеца по същия начин, той нарежда на Лоредан да вземе мъртвото тяло на жена си и да го отнесе при папата в Рим, където да помоли за прошка. При пристигането си, папата отказал да се срещне с Лоредан, който след това решил да върне трупа на жена си обратно във Венеция. Пристигайки в града, Лоредан незабавно се хвърля в лагуната, където се дави. До ден днешен туристи и местни жители съобщават, че са виждали призрака на Лоредан да излиза от водата в Канале Гранде, все още стискайки главата на мъртвата си съпруга в ръце.

Italy Venice Doges Palace Sea View

ИзточникМоже да ме намерите в Mastodon