Loading...
 

Опит за убийство на двойничка в САЩ

admin 06.05.2023

През март т.г. публикувах тази статия:

Двойниците - странни и опасни

В нея е споменат за един случай от Германия от 2022 - млада германка намира и убива двойничката си, за да инсценира собственото си убийство и така да започне нов живот.

Попаднах на още един подобен случай, този път от 2016. Рускиня на име Виктория Насирова се запознава със своя двойничка в Америка. Сприятеляват се, ходят си на гости и т.н. Един ден рускинята носи на новата си приятелка сладкиш, в който има отрова. Американката, която тогава е на 35 години, изпада в безсъзнание, а Виктория разхвърля хапчета наоколо, за да изглежда, че все едно се е самоубила. След това преди да си тръгне, взема паспорта и други документи на жертвата - смята на започне нов живот под чуждо име.

Американката обаче не умира, тя е намерена от свой приятел, който вика медиците. Бързо опитът за убийство е разкрит. Преди няколко седмици Виктория (на снимката по-долу), която сега е на 47 години, бе окончателно осъдена. Получи 21 години затвор.

Източник

Два разкрити случая - единият успешен опит за убийство, другият не. А аз се чудя колко ли неразкрити убийства на двойници има...

Виктория НасироваМоже да ме намерите в Mastodon