Loading...
 

Двойниците - странни и опасни

admin 18.03.2023

Казват, че всеки човек е уникален. Е, ако отчитаме само външния вид, това съвсем не е така, иначе нямаше да говорим за "двойници" - хора, които нямат роднинска връзка, но толкова много си приличат, че често са бъркани. През годините съм написал поне десетина статии на тази тема. Например може да разгледате този материал в малкия, все още публично достъпен блог "Мистерика Лайт" преди и той да е изчезнал в небитието:

Да видиш двойника си на картина в музей

В него съм събрал няколко снимки от различни музеи и художествени галерии, на които се виждат хора, които са открили свои двойници в стари картини.

А конкретният повод за настоящата статия е новината, която прочетох преди повече от месец. Млада германка на 23 години, нека я наречем Х, открива в Instagram своя двойница, която ще наречем У.

Х не е доволна от живота си, иска да "започне на чисто" изцяло нов живот. Затова прави нещо изключително долно и отвратително. Х прилъгва своята двойница и я убива. Оставя тялото на У на място, където лесно може да бъде намерено. Някои от роднините на Х се подлъгват и погрешно идентифицират мъртвото тяло. Аутопсията обаче показва, че има нещо нередно. След допълнително разследване злодеянието е разкрито. Всичко това се случва през миналата 2022 г. // Източник

Именно заради тази новина в заглавието на настоящата статия съм добавил и това, че двойниците може да са опасни. Още едно потвърждение от "Мистерика Лайт":

Да лежиш в затвора заради двойник

Ако сте се зачели в материала от горния линк, вероятно ви е направило впечатление как го започвам:

Това винаги ми е било едно леко притеснение. От години хора ме бъркат на улицата, а пък мои познати са ми казвали, че са ме виждали на места, където не съм бил.

За моите лични преживявания също съм писал многократно преди. Мисля отново да го направя, но в Мистерика+.Може да ме намерите в Mastodon