Loading...
 

Битки, фронтове и фракции

Ликвидирани руски офицери и влошаване на взаимоотнощенията между Русия и Иран

admin 15.07.2023

През тази седмица двама руски офицери загубиха живота си. 42-годишният Станислав Ржицкий бе ликвидиран на руска територия в град Краснодар, докато бягал сутрешния си крос. Предполага се, че убийците са го проследили използвайки регистрацията му във фитнес приложението Strava. Ржицкий е отговарял за мобилизацията в региона, преди това е бил командир на подводница.

Източник

Станислав Ржицкий

В самата Украйна пък бе ликвидиран руският генерал Олег Цоков (51 г.). Това се е случило при ракетен обстрел, докато генералът е бил в окупирания град Бердянск.

Източник

Олег Цоков

И докато за горните две покушения са отговорни украинците, то за следващата новина Русия може да се сърди единствено на себе си. В Персийския залив има три острова, за които се води спор между Иран и Обединените арабски емирства. Най-неочаквано тази седмица Руската федерация е изказала подкрепата си за ОАЕ. Заради това в Техеран са привикали руския посланик.

Защо Русия е направила този нелогичен ход, който определено е подразнил един от малкото им съюзници доставящи им оръжие? Може би режимът на Путин смята, че така ще привлече ОАЕ на своя страна, а Иран понеже е в международна изолация, ще се "сърди" известно време, но пак ще подкрепя Русия, защото няма друг избор. Нищо чудно обаче руските сметки да излязат криви - ОАЕ да не станат по-близки с путлеровия режим, но Иран да размисли за своята подкрепа.

Източник

Оспорвани острови в персийския заливМоже да ме намерите в Mastodon