Loading...
 

Обзор на 2023 година - част VII

admin 07.01.2024

В тази последна част от обзора първо ще припомня известните личности, които ни напуснаха завинаги през 2023 година.

През януари почина Лиза Мари Пресли (54 г.), дъщеря на рокендрол легендата Елвис. Оказа се, че си е заминала след операция за отслабване. (Източник)

На каква ли операция пък се е подложил 48-годишният Андрей Ботиков, създателя на руската ваксина Спутник V, който бе намерен мъртъв в апартамента си през април (източник)? И кой е бил "доктора"? Някой агент от КГБ?

На 83 годишна възраст си замина Тина Търнър (източник). Сигурен съм, че вече изнася феноменални концерти в небесата.

Ако има въобще рай, следващият пич в списъка, едва ли ще е на концерт там. По-скоро ще мие тоалетните в ада. Тед Качински, известен още и като Юнабомбър се самоуби в американски затвор през юни. Той е известен с това, че преди да бъде арестуван през 1996 е извършил 17 бомбени атаки при които загиват трима човека, а 23 други биват ранени. // Източник

Тед Качински

Почина Берлускони

Анжел Вагенщайн си отиде на 100 г.

Почина легендарната синоптичка Любка Кумчева

Един легендарен хакер Кевин Митник си замина на 16 юли 2023 след дълга борба с рака. Бе на едва 59 години (Източник). Когато споменах за това в офиса, колегите не знаеха кой е Митник, макар че само месец преди това компанията бе платила за security видео курс, в който именно Кевин бе лектор - явно толкова са и обърнали внимание. На днешното младо поколение други са идолите.

Също през юли загубихме един от най-красивите гласове на планетата. Шиниъд О’Конър си отиде на 56. И нея много от младите не са я чували. (Източник)

Босия си отиде

Почина легендата на aнглийския футбол сър Боби Чарлтън

А като говорим за футбол, не мога да пропусна тази новина от годината:

Историческо! Франция размаза Гибралтар с 14:0

И така, ето, че обзорът на 2023 г. отива към своя край. Много неща пропуснах, за много от важните събития е вероятно самият аз да не съм научил. Нищо не казах за драмите около OpenAI, които създадоха прословутия лъжец ChatGPT. Ако ви интересува темата, можете да изгледате това видео (на английски):

В България годината завършва с нещо, което е закъсняло с 30 години. Но както се казва - по-добре късно отколкото още по-късно.

Започна демонтажът на Паметника на Съветската армия, отрязаха върха на монумента

Торти с украса на паметника на съветската армия вбесиха БСП. Мммм, вкусно! (Източник)

торта МОЧА
E-mail:
misterika_bg@yahoo.com

Може да ме намерите в Mastodon