Loading...
 

Битки, фронтове и фракции

Русия привлича утайката на Запада

admin 18.04.2024

На 8 април в окупираната част на Донбас изчезна Русел Бентли (Russell Bentley), 63-годишен американец от Тексас сражаващ се в Украйна на страната на "про-руските сепаратисти" още от 2014 година.

Бентли, който е женен за рускиня, в края на миналото хилядолетие е осъден за трафик на наркотици в САЩ. Провинението му не е от най-тежките и заради това той излежава присъдата си в затвор с неособено големи мерки за сигурност. Това му позволява през 1999 г. да избяга от там. След като е заловен отново, той доизлежава присъдата си в комплекс със строга охрана. Няколко години по-късно заминава за Русия и заедно със "сепаратистите" се включва в завладяването на части от източна Украйна.

В една от публикациите си в социалните мрежи Бентли пише, че се насочва на запад заедно с "освободителите на Украйна". Може да спрат в Киев, може да спрат на Ламанша, а може да освободят Америка.

Е, мечтата му да "освободи Америка" (от кого?!) няма да се сбъдне, защото два дни след изчезването си, на 10 април, Бентли е намерен обезглавен. До тялото му са намерени портфейла му с кредитни карти, паспорта му издаден в Донецк и пистолет Макаров. И макар украинците да не биха имали нищо против да ликвидират Бентли, изглежда, че той всъщност е очистен от своите събратя по оръжие - руските "освободители". Така е в земята на беззаконието...

Източник

Russell Bentley

Русел Бентли не е първият криминален елемент, който напуска САЩ в посока Русия. Няма и да е последният. Наскоро в руски военен офис бе забелязан Уилмър Пуело-Мота (Wilmer Puello-Mota). Той гордо позира докато се присъединява към руската армия.

Установено е, че Пуело-Мота (28 г.) е напуснал Америка на 7 януари нарушавайки заповедта забраняваща му да излиза извън страната. Той е разследван за притежание на детска порнография и делото срещу него е трябвало да се гледа в Роуд Йалънд.

Източник

Все повече типове като Бентли и Мота ще заминават за Русия, за да избегнат правосъдието и да безчинстват на воля из Украйна. Явно не осъзнават, че шансовете им да оцелеят в американските затвори са по-големи отколкото на фронта в Украйна, където могат да бъдат очистени дори от своите "другари".

Wilmer Puello Mota
E-mail:
misterika_bg@yahoo.com

Може да ме намерите в Mastodon