Loading...
 

Доживотна присъда за човек убил своя приятел "заради призоваването на Бигфут"

admin 09.07.2024

Помните ли как преди през 2014 г. две 12-годишни момичета се опитаха да убият своя приятелка, за да се харесат на Слендърмен? Те бяха осъдени на дълги години в психиатрия / затвор. Едната от тях бе пусната на свобода през 2021 г., другата ще трябва още да почака. Покрай този случай се вдигна много шум и обвинения летяха наляво и надясно. Интернет, видео-игрите, социалните мрежи - кое ли не беше посочвано за отговорно за проблематичното поведение на децата.

Това обаче не бе нищо ново. Още от дълбока древност хората принасят в жертва други хора в името на някое свръхестествено създание, дали ще го наричаме дявол, бог, Слендърмен или Саскуоч е просто формалност. Даже в Библията има такава история, вероятно дори повече от една - простете невъзможността ми точно да цитирам имена и евангелия, просто това не е любимата ми книга. Библейската история разказва за един човек, който с готовност (че и с радост?) щял да резне вратлето на собствения си син "в името господне". Добре, че самият господ го спрял...

Случаят от юли 2022 г., за който ще стане на въпрос тук, е подобен, макар и да е с обратен знак. Човекът извършва убийство не като жертвоприношение, а за да не стане самият той жертва на такова нещо - поне така си е мислил.

През въпросната година Лари Сандърс от Оклахома, САЩ бил на бивак в гората заедно със своя приятел Джими Найтен. Лари убива приятеля си, защото е бил убеден, че Джими се готви да го принесе в жертва на Бигфут, който щял да го изяде.

Преди няколко седмици Сандърс бе осъден на доживотен затвор като през цялото дело той твърдо държи на своята версия. Дори заявява, че във въпросната нощ, когато е извършено убийството, около лагера им са се навъртали три "Големи стъпки".

След произнасянето на просъдата Сандърс е заявил, че "висша сила и древни влияния" са били причината да бъде признат за виновен, макар да няма вина. Найтън „е станал жертва на собствените си действия“ заради опита му да призове Бигфут, което в крайна сметка е довело до смъртта му. Един вид Лари го е убил при самозащита. На самото съдебно заседание Сандърс е изригнал с ругатни срещу прокурора. Дори е поставил под съмнение способността на съдията да отсъди правилно - „Не искам да чувам нищо от това. Това е невежество.“ са били думите му. Съдията съответно инструктира мъжа да млъкне, но Сандърс продължава със словоизлиянията си като се налага по едно време да бъде изведен от залата.

Източник
E-mail:
misterika_bg@yahoo.com

Може да ме намерите в Mastodon