Loading...
 

Битки, фронтове и фракции

Надлъгването в Украйна продължава - руски камиони за гориво маскирани като дървопревозващи коли

admin 13.01.2023

Войната, колкото и да е ужасно нещо, е не по-малко сложно. Всички армии по света разполагат с ограничени ресурси и планирането може да провали и най-безстрашните бойци. За няма и една година руските загуби в Украйна възлизат на над 100 000 убити, няколко пъти повече ранени и хиляди унищожени единици разнородна бойна техника. До голяма степен това се дължи на грешките в логистиката. Постепенно руснаците взеха да се учат от грешките си и в последния месец, ако не друго, то поне не са претърпявали големи излагации като тези случили се в битките за Киев, Харков и Херсон.

Битката за Киев е особено добър пример. За един месец Русия загуби към 30 000 човека, а бронираните танкови колони често с дни не напредваха и сантиметър. Това е защото украинците съвсем правилно удряха по поддържащата техника - най-вече по цистерните-камиони с гориво предназначено за танковете.

Миналият месец руската армия е взела да дегизира тези камиони като такива превозващи дървени трупи. Сега украинците са на ход. Те може да почнат да атакуват и такива коли, но вероятно има и истински дървопревозващи камиони и тогава загубата на една ракета или бомба е по-скоро по-голяма отколкото загубата на камиона за руснаците.

Източник

Руски камион цистерна 1

Руски камион цистерна 2

Руски камион цистерна 3
E-mail:
misterika_bg@yahoo.com

Може да ме намерите в Mastodon