Loading...
 
Публични статии

Котка спира компютърната система на болница в САЩ

admin 21.10.2023

Изглежда интересен инцидент се е случил в средата на септември в САЩ, макар че властите нито потвърждават, нито отричат новината. За около 4 часа компютърната система на медицинско заведение в Канзас Сити е била блокирана. Причината не са били зли хакери или опасен вирус. Изглежда виновникът е бил една котка. Животното дори не е било в самата болница - котката е "работила" дистанционно от вкъщи. Или по-точно собственикът ѝ е бил хоум офис, той е техник на служба към болницата.

Целият инцидент се е случил ето така - котката е скочила върху клавиатурата на лаптопа на човека и случайно е натиснала такава комбинация от клавиши, която е довела до изтриването на важни сървърни клъстери.

А аз си мислех, че моите котки са пакостници...

Източник

котка

Подводен Бигфут!

admin 15.10.2023

Що за заглавие! Всеки знае, че Бигфут може да бъде срещнат в дълбоките гори на северноамериканския континент. Морските дълбини са запазени за гигантските морски чудовища! Чудният свят на криптозоологията обаче никога не спира да удивлява (или възможностите на човешкото въображение, ако приемем, че всичко е измислица).

През 1968 г. водолаз на име Брус Мониер (Bruce Mounier) от Маями, САЩ пробва нова подводна екипировка. Докато е под водата той вижда странно същество с маймунско лице, което не може по друг начин да определи освен като Бигфут. В интерес на истината Мониер използва английския термин, с който по-често се обозначава хималайския Йети, но както знаем те са роднини с американската Голяма Стъпка, така че може спокойно да използваме и английската дума за описването на тази среща.

А дали наистина се е състояла или е поредната лъжа? Това само самият Мониер знае...

Забележка: ако мислите, че един Бигфут под водата е нещо странно, погледнете този още по-странен криптид в Мистерика+:

Akhlut - криптидът, който е кръстоска между вълк и косатка

Странните и интересни космически новини не са спирали от началото на месеца!

admin 14.10.2023

Астрономическите новини не са рядкост, но сякаш от началото на октомври те са доста повече от обикновено. По принцип на тях рядко им се обръща внимание в повечето масмедии, а сега покрай глобалните събития, те са избутани дори на още по-заден план. За любителите на космоса, обаче времената са наистина интересни и вълнуващи.

Телескопът James Webb е засякъл цели 540 свободно странстващи планети в мъглявината Орион! Това са такива планети, които не се въртят около звезда. От години се спекулира дали на тях може да има живот. Още по-смелите спекулации дори предполагат, че поне някои от тези планети може да са огромни космически кораби от типа на "Звездата на смъртта" в Междузвездни войни. Самата мъглявина Орион е на 1500 светлинни години от Земята. (Източник)

Следващата новина е свързана с пулсар Vela намиращ се на 1000 светлинни години от нас. Екип от астрономи твърди, че са засекли от него да идва най-мощното излъчване на гама-лъчи регистрирано някога. Те са направили това с помощта на телескопа H.E.S.S. намиращ се в Намибия. Силата на изригването се е равнявала на 20 тера-електронволта, което е с 200 пъти повече от предишния рекорд.

Забележка: Електронволт (бележи се с eV) е извънсистемна единица за енергия и маса, широко използвана в атомната физика. Един електронволт е енергията, получена от електрона при преминаването му във вакуум през точки с потенциална разлика 1 V.

Източник

Следва информация получена благодарение на телескопа ветеран Хъбъл. В астрономията съкращението LFBOTs означава "luminous fast blue optical transients", на български "светещи бързи сини оптични проблясвания". Това са явления, които започват да се наблюдават от 2018 г. и чиято природа не е напълно установена. Според най-популярната теория те имат нещо общо със свръхновите звезди. Аз обаче не бих изключил и извънземните от евентуалните причинители на тези проблясъци. Но да се върнем на Хъбъл - той е засякъл LFBOT между две галактики, последното място където астрономите очакват да видят такъв проблясък. От както за първи път са засечени, досега учените са попадали на по-малко от 10 от тези бързи сини проблясвания.

Източник

Новина и от космическият апарат Gaia, изстрелян от Европейската космическа агенция през 2013 г. Той е засякъл половин милион нови звезди и около 150 000 астероида! Тази мисия е планирана да продължи още поне две години до 2025, така че вероятно предстоят още нови открития.

Източник

Накрая един технологичен рекорд. Сондата на НАСА Parker Solar Probe е развила скорост от 635 266 километра в час. Предишният рекорд за най-бърз земен обект бе 586 863 км/ч и бе поставен преди около 3 години. И въпреки този рекорд и тази уж невероятна скорост, все още човечеството е далеч от скоростите, които биха ни позволили да изследваме истински космоса. За сравнение - скоростта на светлината е 299 792 км...в секунда!

Източник

Parker Probe Record

Дърво смятано за изчезнало от два века е отново открито - пак в Бразилия

admin 06.10.2023

Съвсем не е случайно, че в заглавието използвам "пак". Само преди няколко седмици публикувах тази новина:

В Бразилия е открит първият хибрид между лисица и куче!

Настоящата новина не е толкова драматична, но пак заслужава внимание. Ilex sapiiformis е дребен дървесен вид, който не е откриван от близо два века (186 години, ако трябва да бъдем по-прецизни). Именно затова той бе смятан от науката за изчезнал вид. Но ето, че най-неочаквано един екземпляр от това дърво (някои дори биха казали храст) бе отново намерен. И това дори не се случва някъде дълбоко в джунглата на Амазонка, дръвчето е открито в крайградската зона на Игарасу (Igarassu) в щата Пернамбуко, който също на свой ред не е затънтен във вътрешността на страната, а е на атлантическото крайбрежие на Бразилия. Какви ли тайни все още ни чакат на южноамериканския континент?

Източник

Ilex Sapiiformis

3-часов подкаст в YouTube с Джефри Мишлав

admin 30.09.2023

Джефри Мишлав (Jeffrey Mishlove) е известен парапсихолог и паранормален изследовател на достолепна възраст. Има изключително положително излъчване и е удоволствие да го слушам. Това разбира се не значи, че бих се съгласил с всичко казано от него. Някои неща от точно този подкаст са, както се казва, "твърде хубави, за да са верни". Като това например, че миналата зима помолил негов приятел с определени умения да направи "гореща магия" и така да спаси Украйна от студа. Магията обаче се оказала доста мощна и вместо само Украйна, се отразила на цяла Европа - затова и зимата беше толкова мека и имаше дори температурни рекорди за яд на Путин. Ех, ако толкова лесно ставаше...

В Бразилия е открит първият хибрид между лисица и куче!

admin 23.09.2023

Земната природа продължава да удивлява! Миналият месец публикувах тази невероятна новина (достъпна само в Мистерика+):

Изчезнал вид птица се появява отново по изненадващ начин!

И ето, че сега се появи още една новина, която не е по-малко удивителна! През 2021 г. автомобил удря едно черно куче. То има късмет и не умира, закарано е при ветеринарен доктор. Нещо обаче не изглежда наред - животното не изглежда напълно като куче. Направени са му серия от тестове като резултатите са публикувани в журнала "Animals" на 3 август т.г. Установено е, че "кучето" е хибрид между пампаска лисица (местен вид за Южна Америка) и домашен/уличен пес.

Невероятно е, че два толкова отдалечени животински вида са дали потомство! Да, родствени видове може да се кръстосат, например от магаре и кон се получава муле (когато бащата е магарето) или катър (бащата е кон), а лайгър е кръстоска между лъв и тигър. Но споменатите животни са сравнително близки родственици. Докато най-близкия общ прародител на пампаската лисица и кучетата е съществувал преди 6.7 милиона години! Новият хибрид е получил името "dogxim" (дохим), което е съчетание от английската дума за куче (dog) и португалското име за този вид лисица (graxaim-do-campo). В началото на настоящата година този първи известен дохим е починал.

Едно уточнение. Хибридите обикновено не дават потомство на свой ред. Катърите, мулетата, лайгърите, а вероятно и този дохим, не могат да имат наследници. Но пък кой знае, природата многократно ни е изненадвала...

Източник

Doxim

От веган до фашист - прекият път

admin 20.09.2023

Настоящият материал е базиран на статията на Джеймс Бол излязла на 2 август в "The Guardian" и носеща заглавието ‘Everything you’ve been told is a lie!’ Inside the wellness-to-fascism pipeline.

Както виждате, сменил съм оригиналното заглавие с едно по-кратко и поне според мен по-ефектно и хващащо вниманието. Далеч съм от мисълта, че всички вегани са или ще станат в бъдеще фашисти. Хората, които не консумират месо и местни продукти, дори не са в основния фокус на материала. По-скоро се говори за множеството алтернативни общности (от йога класовете през фитнес маниаците до НЛО ентусиастите), които се оказва, че са доста податливи на зловредни конспиративни теории. Също така не става въпрос, че задължително поддалите се стават "класически" фашисти вдигащи с ръка известният нацистки поздрав и обвиняващи за всичко евреите. Нещо повече, някои дори се обявяват за анти-фашисти и подкрепят "борбата" на Русия срещу световния империализъм. Тези хора дори биха се обидили, ако ги наречете фашисти. Зловредните крайности, по които може да залитнат, са цяло едно множество, но премахнем ли разкрасяванията и празните сладки думи, ще видим, че в същината им много споделят именно най-мракобесните "идеали" характерни за фашистката идеология.

Авторът на статията в "The Guardian" започва своят материал с историята на жена, която е представена като Джейн (не е истинското ѝ име). Тя живее в малкото градче на южното крайбрежие на графство Девън. „Чувствам се нелоялна, защото говоря за хора, които познавам от 30-40 години“, казва тя. Но Джейн не разкрива корупцията в местната власт или организираната престъпност, както може би бихте си помислили, тя просто иска да разкаже за старата си група за медитация.

Групата съществува щастливо в продължение на десетилетия, казва Джейн, хората са обединени около споделен интерес към общи теми, включително „проблеми на околната среда, духовни проблеми и алтернативно здраве“. Джейн ги е смятала за близки приятели. И после идва Ковид.

Така се случва, че Джейн прекара по-голямата част от първия локдаун в Лондон. Самата тя също се заразява с Ковид и бива хоспитализирана в болница. Именно тогава осъзнава, че нещо съществено се е променило: чува се по телефона с приятелка от групата, докато е в отделението.

„Смятах я за моя истински най-добра приятелка, а по телефона ми каза, не, „нямам Ковид“. Тя беше абсолютно непреклонна. Попитах: „Е, защо мислиш, че влязох в болница?“ Било нещо различно от Covid-19, защото той не съществувал."

Болничният престой на Джейн за щастие е кратък, но докато се възстанови достатъчно и ограниченията бъдат частично вдигнати, за да може да се присъедини отново към групата си за медитация, нещата стават коренно различни в онази малка общост в Девън.

„Като цяло те се насочиха към крайнодесни и про-руски възгледи, граничещи с расизъм“, казва Джейн. „Започва със здравето, с „Covid не съществува“, анти-локдаун протестите, анти-маските и стана анти-всичко: BBC лъжат, не ги слушайте; следвайте това, което виждате в интернет.”

Нещата стигнат връх, когато един ден, преди сесия за медитация – дейност, предназначена да отпусне ума и духа, отблъсквайки всички светски грижи – групата пусна конспиративно видео, в което се твърди, че така наречените "15-минутни градове" и зоните с нисък трафик са част от глобална конспирация. Най-накрая Джейн се отказва.

Тази радикализация на милата хипи група съставена основно от жени от средната класа изглежда сякаш трябва да е нещо случайно и рядко, едва ли не еднократно се е случило, но реалността е много по-различна. Поточната линия превръщаща уелнес и алтернативните общности във фашизирани радикални клетки, е повод за безпокойство за тези, които изучават теориите на конспирацията.

Това не се ограничава единствено с няколко странни и нелепи видеоклипа, споделени между приятели. Не, нещата могат да станат много сериозни! Атила Хилдман е един от лидерите на германския клон на движението QAnon (конспирация, основана на убеждението, че Доналд Тръмп води битка с дълбоко вкоренила се във властта група от сатанинсти-педофили, водени от Хилъри Клинтън и Джордж Сорос) и първоначално по-известен като автор на вегански готварски книги. През 2021 г. помага за организирането на протеста, при който протестиращите нахлуха в германския парламент. Заради участието си във въпросните събития Хилдман е разследван, но преди да бъде евентуално арестуван, той бяга от Германия в Турция.

Напишете в някоя интернет търсачка "Attila Hildmann" и вижте какво ще ви излезе. На мен лично ми показа и препратки към видеа с този германец. На това от 2012 той е представен като готвач-веган и има доста миловиден вид. На следващото от 2023 Хилдман е с тениска със символика често свързвана с нео-нацизма.

Attila Hildmann

По същия начин Джейкъб Чансли, известен още като „шаманът на QAnon“ първоначално е описван от познатите си просто като човек практикуващ „шамански изкуства“, който яде естествени и органични храни. Той става едно от най-видимите и колоритни лица при атаката срещу Капитолията в САЩ на 6 януари 2021 г. с боята на лицето си и шапката си с рога.

Jacob Chansley

Благодарение на уелнес манията, QAnon може да привлече, както майката, която пазарува в Holland & Barrett, така и нейния син тийнейджър, който гледа Андрю Тейт. Конспирацията QAnon е една от най-опасните в света, пряко свързана с опити за преврат в САЩ и Германия и масови стрелби в множество страни – и "здравословния начин на живот" помага тя да се подхранва с нови членове. Нещо в странната смесица от недоверие към масовите медии, личния характер на връзката между терапевт, духовен съветник или треньор във фитнеса и техните клиенти, съчетано с конспиративния свят, в който сега живеем, поражда нов вид радикализация. Как се озовахме тук?

Има много хора, които се занимават професионално със спиритизъм, алтернативна медицина, медитация или личностно усъвършенстване, чиито разбирания са в мейнстрийма, но все повече са тези с "нишови" възгледи. И те все по-често решават да ги споделят с клиентите си. Преди да започне да пише своята статия в "The Guardian", авторът прави запитване в Интернет. Получава много истории, но никой не желае да застане с истинското си име и да сподели какво се е случило. Изглежда нещо в близостта на подобни групи кара хората да не искат да извършат „предателство“.

Една жена разказа как нейният инструктор по танци на пилон обяснява как ЦРУ прикрива доказателства за извънземни и съвсем сериозно предлага съвети за това как да се предпазим да не бъдем отвлечени от извънземните.

„Физиотерапевтка ми разказа, докато ми масажираше гърба, за нейните седмични „срещи“ в Лондон за „актуални дела“, разказва друг интернет потребител, отново пожелал да остане анонимен. „Последния път, когато я видях, тя мрачно мърмореше за Ротшилдови „и хора като тях“. Повече не я посетих."

Проблемите на някои хора ескалират, когато личният им треньор научи за работата им. „Имах трима последователни лични треньори, които бяха против ваксините. Един белгиец и двама швейцарци“, разказва британец, който е прекарал по-голямата част от последното десетилетие, работейки в Европа за Световния икономически форум. Участва в организирането на годишната среща на върха в Давос.

„Беше трудно, защото спорех с всички тях. В Швейцария направиха живота много труден за неваксинираните, но един от швейските треньори настоя, че с правилната психическа нагласа и упражнения можете да победите всяка болест. Винаги съм се питал какво ще стане, ако се разболее от бяс."

Когато треньорът разбира, че мъжът работи за Световния икономически форум, той веднага спира да му е треньор.

Историите на други отговорили на онлайн запитването обхващат всичко - от йога до рейки, през щангисти до треньори на кучета. Теориите, които споделят, варират от екстремни версии на конспирации, свързани с уелнеса – за рисковете от 5G и wi-fi, или заговора на основателя на Microsoft Бил Гейтс и ваксините – до конспирациите на банките и банкерите.

Има ли причина хората интересуващи се от уелнес и фитнес да са склонни да бъдат въвличани в такива конспирации? Не е толкова трудно да си представим защо младите мъже, които посещават фитнес залата, могат да бъдат податливи на QAnon и подобните му. Тази група прекарва много време онлайн и има предполагаема криза на мъжествеността, проявяваща се в движението „incel“. Многобройни десни влиятелни лица са се насочили именно към тази група - те са млади и силни, биха били добра придобивка за каузата.

Но защо и много жени възприемат този конспиративен начин на мислене? Много от тези дами са достатъчно възрастни, за да бъдат майки на момчетата във фитнеса, но се оказват засмукани от същата реторика. Това са хора с по-голям житейски опит, завършили образованието си и работят – често от десетилетия – и имат поне видимо добър живот на зряла възраст. Но, както отбелязва Карaлайн Криадо Перес, авторка на "Invisible Women: Exposing Data Bias in a World Designed for Men", отговорът може да се крие в това защо жените се обръщат към уелнес и алтернативната медицина на първо място.

Woman As Puppet

„Твърде често обвиняваме жените, че се обръщат към алтернативната медицина, рисувайки ги като лековерни“, казва Перес. „Но вината не е на жените – тя е на разликата в данните за пола. Благодарение на стотици години третиране на мъжкото тяло като стандарт в медицината, ние просто не знаем достатъчно за това как болестта се проявява в женското тяло."

Жените са по-склонни от мъжете да страдат от автоимунни заболявания, хронична болка и хронична умора – и такива пациенти често достигат момент, в който лекарите им казват, че не могат да направят нищо по въпроса. Условията са недостатъчно проучени и леченията често са брутални. Изненадващо ли е, че доверието в конвенционалната медицина и фармацевтичните компании е разклатено? И изненадващо ли е, че хората търсят нещо, което да запълни тази празнина?

Перес добавя: „Ако искаме да се справим с тенденцията жените да търсят помощ извън мейнстрийм медицина, не трябва да твърдим, че жените са тези, които трябва да се поправят; мейнстрийм медицината е тази, която има нужда от фикс."

Тази нужда за конспирации, запълващи празнотата, идва съвсем естествено. Академичните изследователи на теориите на конспирацията спекулират дали възходът им през 20-ти век е свързан с упадъка на религията. По странен начин идеята, че злонамерена група (кабала) управлява света е по-малко страшна от идеята, че никой не управлява и всичко е хаос. Хората, които имат причина да не се доверяват на основните стълбове на обществото – правителство, лекари, медии, учители – е по-вероятно да се обърнат към теориите на конспирацията за обяснение защо светът е такъв, какъвто е.

Питър Найт, професор по американски изследвания в университета в Манчестър, който е изучавал теориите на конспирацията и тяхната история, отбелязва, че връзката между алтернативните терапии и конспирациите е на поне един век и е много пренебрегвана. „Ню ейдж и теориите на конспирацията виждат себе си като контра-знания, които отправят предизвикателство към това, което те виждат като наложени знания“, казва той. „Теориите на конспирацията осигуряват липсващото звено. Случващото се, като те твърдят, не е просто резултат от случайност или непредвидени последици от политически избори, а резултат от умишлен, таен план, независимо дали на голяма фармацевтична компания, маниакални учени, военно-промишленият комплекс или големите технологични компании.“

Найт обаче отбелязва допълнителен фактор – поточната линия за уелнес се е превърнала в двупосочна съзависимост. Много крайнодесни или конспиративни сайтове сега се финансират чрез хранителни добавки или фитнес продукти. Обикновено дори твърдят, че мейнстриймът не иска хората да знаят колко добри са техните стоки ("Няма да видите това по CNN, но тази хранителна добавка ще ви предпази от рак!").

Алекс Джоунс е добре известният американски конспиратор, който в продължение на десетилетие твърдеше, че стрелбата в Санди Хук, при която загинаха 20 деца и шестима възрастни, са били "операция под фалшив флаг". Финансовите му документи бяха осветлени, когато семействата на жертвите заведоха дела срещу него и така стана ясно, че той е направил огромна сума пари, като е продавал свои собствени маркови уелнес продукти.

Алекс Джоунс

Алекс Джоунс усъвършенства измамата с продажбата на добавки със змийско масло в комплект с либертарианските десни теории чрез своите медийни канали. Но Ковид беше това, което доведе до най-преките пътища между крайнодесния сектор на обществото и алтернативните култури. Мерките, въведени за ограничаване на пандемията, се разглеждат като атаки срещу индивидуалния суверенитет, което е основната ценност както на уелнес, така и на либертарианските/„алт-десни“ конспиративни общности.

Проблемът е, че рядко става въпрос само за либертарианците. Въпреки че може да не си го признават тези, привлечени отляво, все повече завършват на същото място като техните десни колеги.

„Въпреки че много от традиционните леви привърженици на алтернативното здраве и уелнес може да отхвърлят някои от по-расистките форми на десния говор, сега те все повече споделят едни и същи онлайн пространства и мемета“, казва Найт, преди да заключи: „И двете групи започват от позиция, че всичко, което ни се казва, е лъжа и не може да се вярва на властите."

Решението на проблема обаче е не е да бъдат инсталирани микрофони във всяка фитнес зала или зала за процедури, които да следят какво се казва на клиентите. По-важният въпрос, който трябва да се зададе, е какво е направило тези инструктори и техните клиенти толкова податливи на тези послания.

Споменатата Джейн от началото на статията има своя собствена теория защо нейната група за уелнес се е радикализирала, а тя не – и тя е в съответствие с опасенията на експертите по конспирациите. „Мисля, че това е изолацията“, заключава тя, цитирайки локдауна като катализатор. Отбелязва иронията, че конспирациите започнати заради изолацията водят до още по-голяма изолация, като принуждават вярващите да отхвърлят по-широкия свят. „Става много самотно, защото отношението винаги става: „Мейнстрийм медиите… те лъжат за всичко.“

Pet Sematary: Bloodlines (трейлър)

admin 16.09.2023

"Pet Sematary: Bloodlines" е прикуъл на филма "Гробище за домашни любимци" направен по едноименната книга на Стивън Кинг. В новата продукция участва Дейвид Духовни! Ще бъде пуснат по кината на 6 октомври.

Рептилите сред нас - "сензационните разкрития" на Командир Х

admin 11.09.2023

Мнозина смятат, че отдавна извънземните посещават Земята, а някои дори вярват, че те са се внедрили сред нас. Пришълците по някакъв начин изглеждат като съвсем нормални хора, но в редки моменти за съвсем кратко може да се види истинската им природа. Някои от най-странните подобни теории могат да се намерят на сайта със странното име Think AboutIts (да, слято са написали последните две думи). Въпросният сайт твърди, че е получил тези сведения от анонимен офицер в американското разузнаване, който е известен просто като "Командирът Х" и освен това е "планетарен патриот", каквото и да значи това. Дейвид Груш, за който споменах преди известно време, ряпа да яде в сравнение с Комадир Х! Сложете си островърхата шапка от алуминиево фолио и затегнете коланите, защото отиваме да се повозим сред наистина странните и луди конспирации!

Командир X твърди, че е събрал няколко доклада за срещи с мистериозни същества дегизирани като хора. Някои от тези доклади произхождат от място добре известно сред любителите на конспирациите - секретната база Дълси на границата между американските щати Колорадо и Ню Мексико близо до едноименния град Дълси. Там се предполага, че има огромни подземни съоръжения. Слуховете варират от това, че правителството на САЩ държи в базата заловени извънземни и извършва обратно инженерство на паднали НЛО-та, до идеята, че самата база се управлява съвместно от хора и извънземни. Дори има легенда, че около Дълси се е водила престрелка между извънземни и специалния отряд Delta Force. Според X в базата много от служителите не знаят какво наистина се случва под земята. Той също така твърди, че базата е частично обслужвана от маскирани извънземни, променящи формата си. Ето един такъв такъв доклад получен от командира от обикновен редник, който е бил разположен на повърхността в Дълси.

Една сутрин миналия септември вършех някаква рутинна работа, когато друг от младите войници, механик, дойде с малка спешна молба. Нещо трябваше да бъде заварено веднага. Той започна да ми обяснява и двамата се наведохме над работната маса за заваряване. Случайно го погледнах право в лицето. Сякаш изведнъж се покри с полупрозрачен воал. Чертите му избледняха и на тяхно място се появи „нещо“ с изпъкнали очи, без коса и люспи вместо кожа. Стоях и го гледах около 20 секунди. КАКВОТО И ДА БЕШЕ, стоеше и ме гледаше без да помръдне. Тогава странното лице сякаш избледня и се скри отново под човешките черти на младия мъж. Прикриването отне около пет секунди, преди да изчезне напълно и аз стоях омалял, с отворена уста и втренчен поглед в младия мъж. Той изглежда не осъзнаваше изминалото време и продължи да говори за работата, сякаш нищо не се бе случило. Това е трудно за вярване, но ви уверявам, че за мен беше още по-трудно. Никой не може да осъзнае какъв шок може да получите, ако видите нещо подобно, докато не го изпитате сам. Минаха няколко дни, преди да се убедя, че може би все пак това, което видях, е истина и че не страдам от илюзии.

А редникът твърди, че не става въпрос за илюзия, защото след известно време отново се повторило същото - пак провидял извънземен под човешката обвивка на негов колега в базата.

В оригиналната статия в Mysterious Universe има и други описани случаи, но мисля да спра до тук - като цяло са доста еднотипни. Рептили с фалшива човешка форма, които са миг губят маскировката си. Дали всичко е измислица? Кой знае...

Източник

РептилМоже да ме намерите в Mastodon