Loading...
 
Публични статии

Намерен е потенциален антидот за най-смъртоносната гъба на света

admin 31.05.2023

В средата на миналия месец публикувах тази обзорна статия:

Гъбите - една от най-големите земни мистерии

Още тогава си знаех, че съвсем скоро ще има нови материали за тези забележителни организми, просто гъбите са една тема, която постоянно се развива и допълва.

Зелената мухоморка (Amanita phalloides) е най-смъртоносната гъба на света. 90 процента от починалите са се натровили именно с нея. Отровният компонент в нея се нарича α-Amanitin. Досега се смяташе, че няма противоотрова, ако изядеш гъбата и имаш късмет, ще оцелееш. Но ето, че учени от Китай и Австралия са установили, че вещество известно като indocyanine green изглежда може да намалява негативните ефекти причинени от α-Amanitin. В момента текат клинични тестове. Мишки, на които е приложен indocyanine green 4 часа след приемането на отровата, са показали значително подобрение и шансът им за оцеляване е нараснал значително. Такова подобрение не се наблюдава, ако антидотът се приложи 12 часа след натравянето, изглежда тогава вече е твърде късно.

Източник

Amanita Phalloides

Пренаписване на историята: отричането на арменския геноцид

admin 27.05.2023

По време на Първата световна война Отоманската империя избива повече от един милион арменци. От тогава до сега Турция отрича този геноцид изобщо да се е случил и не поема отговорност. Рано или късно обаче ще трябва да признаят истината, ако искат да бъдат приети като равноправни членове в семейството на цивилизованите нации. Е, ако ги устройва да си седят във варварските тъмни векове, това си е техен проблем...

Източник

Документален филм с участието на Пол Хайнек

admin 23.05.2023

Ако сте се интересували сериозно от темата НЛО, вероятно знаете кой е д-р Алън Хайнек. Той вероятно е най-известният изследовател на този феномен и ръководител на проекта "Синя книга". Като цяло се смята, че Хайнек е рационален / скептичен изследовател.

Пол Хайнек е негов син и е доста интересна личност. Не може да се каже, че върви по стъпките на своя баща, защото определено има и много други интереси извън НЛО тематиката - например една такава са криптовалутите.

В долното видео Пол разкрива някои неща за своя баща, които ме изненадаха. Например Алън и съпругата му Мими се е случвало да пушат марихуана пред сина си.

Освен това Пол Хайнек разказва за някои езотерични моменти от живота на семейството.

Пренаписване на историята: ирландците-роби

admin 19.05.2023

Това не е един единствен мит, а цяла група от опити за пренаписване на историята. През 17-ти и 18-ти век много ирландци емигрират в Северна Америка в търсене на по-добър живот. Никак не им е лесно, мнозина работят тежка нископлатена работа, но въпреки това не са роби. Точно това се опитва да изкара въпросният мит приравнявайки положението на ирландците с чернокожите роби. Целта е да се избегне изплащането на репарации на наследниците на някогашните черни роби, една болна тема за американското общество, която се повдига от време на време. Логиката е проста - "виждате, че ирландците не искат обезщетение, а са били роби като вас, вие защо искате?!".

За щастие болшинството от американското общество добре разбира, че място за сравнение няма - ирландците в САЩ никога не са били роби.

Източник

Пренаписване на историята: японските военни престъпления от Втората световна война

admin 07.05.2023

Когато се заговори за зверствата от Втората световна война, веднага хората се сещат за нацистките престъпления, газовите камери и концентрационните лагери. В Далечния изток обаче Япония извършва не по-малки зверства. Те са добре документирани от историците, но често се забравят от широката общественост. Това е защото мнозина в Япония се стараят да омаловажат тяхната собствена отговорност.

Източник

Опит за убийство на двойничка в САЩ

admin 06.05.2023

През март т.г. публикувах тази статия:

Двойниците - странни и опасни

В нея е споменат за един случай от Германия от 2022 - млада германка намира и убива двойничката си, за да инсценира собственото си убийство и така да започне нов живот.

Попаднах на още един подобен случай, този път от 2016. Рускиня на име Виктория Насирова се запознава със своя двойничка в Америка. Сприятеляват се, ходят си на гости и т.н. Един ден рускинята носи на новата си приятелка сладкиш, в който има отрова. Американката, която тогава е на 35 години, изпада в безсъзнание, а Виктория разхвърля хапчета наоколо, за да изглежда, че все едно се е самоубила. След това преди да си тръгне, взема паспорта и други документи на жертвата - смята на започне нов живот под чуждо име.

Американката обаче не умира, тя е намерена от свой приятел, който вика медиците. Бързо опитът за убийство е разкрит. Преди няколко седмици Виктория (на снимката по-долу), която сега е на 47 години, бе окончателно осъдена. Получи 21 години затвор.

Източник

Два разкрити случая - единият успешен опит за убийство, другият не. А аз се чудя колко ли неразкрити убийства на двойници има...

Виктория Насирова

Пренаписване на историята: събитията на Тиенанмън, 1989

admin 01.05.2023

Площадът Тиенанмън се намира в китайската столица Пекин. През 1989 страната е обхваната от протести срещу икономическата и политическата ситуация. Седмици наред над 100 000 студенти и работници неизменно са на Тиенанмън. В началото на юни китайското ръководство решава да разчисти площада и изпраща танкове срещу невъоръжените протестиращи. Загиналите са хиляди, но властите и до днес твърдят, че жертвите са не повече от 300. Този опит за пренаписване на историята е сравнително успешен поне в самия Китай, където много от днешните младежи не знаят истината за тези драматични събития.

Източник

YouTube

Най-известните кадри с Бигфут (ВИДЕО)

admin 29.04.2023

На 20 октомври 1967 г. американците Роджър Патерсън и Робърт Гимлин заснемат кратко видео, на което се вижда някакво странно същество подобно на горила. От тогава, вече повече от половин век продължават споровете дали това са автентични кадри на Бигфут или просто мъж в маймунски костюм.

YouTube

Пренаписване на историята: 6 януари 2021

admin 23.04.2023

Мислите си, че всички опити за пренаписване на историята се отнасят само за събития далеч в миналото? Съвсем не! Нападението срещу конгреса на САЩ се случи само преди 2 години, а вече има напъни да се представи случилото се по съвсем друг начин.

Източник

YouTubeМоже да ме намерите в Mastodon