Loading...
 
Публични статии

SatanCon - най-голямото официално събиране на сатанисти в САЩ

admin 23.07.2023

В края на април т.г. в хотел Marriott в Бостън се е провело събитието SatanCon, за което са продадени над 800 билета. То е включвало дискусии, перформънси, лежерни коктейли и ритуали за анти-покръстване (unbaptism). Пред хотела е имало контра-протести на християни.

SatanCon 2023 01

SatanCon 2023 02

SatanCon 2023 03

SatanCon 2023 04

SatanCon 2023 05

SatanCon 2023 06

SatanCon 2023 07

SatanCon 2023 08

SatanCon 2023 09

Източник

Небивали горещини и природни бедствия заляха планетата

admin 22.07.2023

Тази седмица отрицателите на климатичните промени и глобалното затопляне се изпокриха в дупките си. Земята бе ударена от природни бедствия и горещи вълни.

Град Куруме в Япония:

Куруме, Япония, Юли 2023

Пожар в Калифорния, САЩ:

Калифорния, САЩ, Юли 2023

Ню Делхи, Индия:

Ню Делхи, Индия, Юли 2023

Дюздже, Турция:

Дюздже, Турция, Юни 2023

Колтауко, Чили:

Колтауко, Чили, Юли 2023

Рекордна температура в Долината на смъртта в САЩ:

Рекордна температура в Долината на смъртта в САЩ, Юли 2023

Източник

Поражения от бурята в Харманли, България, 18 юли 2023:

И в други страни от Балканския полуостров имаше силни летни бури:

Езеро в Румъния е придобило розов цвят. Това се дължи на разцвет на микроорганизми предизвикан от големите горещини.

Очаквани ефекти след лосанджелиската извънземната история от 1-ви май

admin 15.07.2023

Миналият месец публикувах тази статия:

Извънземни кацат в Лос Анджелис на 1-ви май 2023 + по-стари случаи на извънземни атаки

След нея нещата се развиха по толкова очакван начин, че съжалявам, че не се постарах да ги предвидя в предишния материал. Сега можех да потривам ръце с думите "казах ви, че така ще стане".

Първо, историята доведе до това, че и други хора разказаха свои истории. Вероятно някои от тези случаи са истински, поне аз лично се надявам да има и такива сред плявата. От психологическа гледна точка това е напълно нормално човешко поведение. Появява се историята от Лос Анджелис и това дава смелост на други също да споделят какво са видели на други места. Но бъдете сигурни, че и много измамници се метнаха на вълната. Или пък просто хора, на които им е скучно. Не може да се отрече, че НЛО-тата са на мода това лято, като се почне още от китайските шпионски балони и се стигне до изявленията на Дейвид Груш. А като има мога, всички се втурват след нея. Преди няколко години кой ли не беше луднал да купува криптовалути (мнозина мои познати загубиха доста пари). Сега пък компаниите увличайки се по AI модата масово почнаха да правят езикови модели като ChatGPT (по последни данни за първи път този месец потребителите на този чат бот са намалели, явно модата почва да отминава). Та, така е и с извъземните - те станаха модни. Не казвам дали това е лошо или добро, просто казвам как виждам нещата. Долното видео е събрало три истории появили се след случая от Лос Анджелис. Има и снимки на същества, дали са истински обаче не знам.

И второто нещо което се случи, бе напълно очаквано - семейството от Лос Анджелис бе налазено от армия любопитни хора, аматьори-изследователи или просто луди. Не са помогнали и инсталираните камери целящи да спрат натрапниците, нито заплахите за съд за навлизане в частна собственост. Изтормозеното семейство вече заплашва, че ще стреля по всеки натрапник. Няма ефект - хората продължават да надзъртат в двора им, да прескачат оградата или да наблюдават дома им отгоре с дронове. Какво очакват тия ненормалници?! Че извънземните продължават да се навъртат наоколо?! Именно заради такива нахални хора, малко хора се осмеляват да разказват истинските си истории. Остават само измамниците яхнали поредната модна вълна.

Източник

Третото, което си струва да отбележа е множеството теории появили се покрай НЛО вълната това лято. Това също е мода - да претендираш, че си разбрал нещата и можеш да ги обясниш. Повечето теории са в двете противоположни крайности - приемат случващото се с голяма вяра и ентусиазъм или са безнадеждно попити от скептицизма. Намерих обаче нещо интересно. Според някои изнесените "тайни" от бившия военен Дейвид Груш са достоверни, но случаят в Лос Анджелис е постановка. Тя цели да отвлече вниманието именно от твърденията на Груш. Прави се аналогия и със случая известен като "Чудовището от Флатудс" от 1952 г. По това време пак има вълна от НЛО наблюдения и за да се окарикатурят реалните случаи, военните пробутват номера с въпросното чудовище.

Източник

Писал съм за този случай в стария блог Мистерика, почти сигурно е, че това "чудовище" не е било реално, а е психологически експеримент. Ще копирам в близко бъдеще тази статия и в този сайт. Дали наистина целта на експеримента е била да осмее истинските случаи или дали и случаят в Лос Анджелис е правителствена операция, не се наемам да кажа....

Ето така очевидците описват чудовището от Флатудс:

Flatwoods Monster

Светещо / горящо НЛО с форма на пура от Аржентина

admin 09.07.2023

Това видео е заснето на 10 юни 2023 в град Кордоба, Аржентина. Първоначално си помислих, че може да е просто дирижабъл озарен от последните лъчи на залязващото слънце, но по едно време се появиха нещо като пламъци в долната част на обекта. Това ме накара да си мисля, че може би няма да е толкова лесно да се обясни това НЛО като някакъв земен тривиален обект (което все още не значи категорично, че не е такъв).

Земята, проблемът за трите тела и фантастичният свят на Трителия

admin 02.07.2023

"Земното минало" е китайска фантастична поредица от три книги, чийто автор е Лиу Цъсин. Ако се разровите в Интернет, ще прочетете множество суперлативи за това заглавие и с право. Това е задължително четиво за всички любители на фантастиката, което аз силно препоръчвам.

В настоящия материал ще засегна само темата на първата книга носеща подзаглавието "Трите тела".

Zemnoto Minalo Kniga 1 Trite Tela

Накратко сюжетът е следният. На сравнително близко разстояние от Земята съществува звездна система от три звезди и една планета. Животът там е суров, понякога всичко е сковано от абсолютен студ, защото и трите слънца са много далеч от планетата. Друг път цялата повърхност бива изпепелявана, защото и трите звезди са близо. Това е следствие от така наречената "задача с три тела", която е частен случай на задачата с n на брой тела. На кратко целта е да се предвиди местоположението на всяко от телата в следващият момент от време според законите на Нютон и закона за всеобщото привличане. И макар през годините различни математици да са предлагали модели, които според тях решават задачата, като цяло се смята, че решение няма - движението на трите тела не се повтаря, освен в частни случаи.

Повече за този математически проблем може да прочетете в тази статия в Wikipedia:

Задача с три тела

Съществата живеещи в този суров свят, който е наречен Трителия, осъзнават, че рано или късно планетата ще бъде унищожена от някое от трите слънца. Няма да се спирам на това как разбират за съществуването на Земята. За тях нашата система е рай, слънцето е едно и изгрява и залязва с предсказуема точност. Решават да ни завладеят.

Наскоро попаднах на статия, от която с изненада разбрах, че и Слънчевата система е нестабилна подобно на Трителния свят от книгата на Цъсин. За щастие поне не става въпрос за хаотично движещи се звезди, а за планети. Още от училище сме си мислили, че космическата механика на Слънчевата система и напълно предсказуема. Планетите обикалят по точно определени орбити, не сменят позициите си - най-близо до слънцето е Меркурий, следват Венера, Земята, Марс и т.н. Е, понякога в миналото се е случвала някоя и друга колизия или разместване, но това са били явления преди да се стабилизират планетарните орбити.

Оказва се, че не е точно така. Още от 2009 започват да се провеждат симулации дело на астрономите от Парижката обсерватория. В повечето пъти планетите се движат както се очаква. В 1 процент от симулациите обаче нещата излизат извън контрол. Някои от планетите се блъскат една в друга, падат в Слънцето, сменят позициите си или са изхвърлени изцяло от нашата звездна система. И понеже практическо решение на задачата с n на брой тела е невъзможно, не е ясно коя от всичките симулации ще се реализира на практика в близко или по-далечно бъдеще. Вероятно дори и да се стигне до неблагоприятен развой, това ще е най-рано след хиляди години. В "Земното минало" трителяните са имали достатъчно време, за да се развият като космическа цивилизация и да осъзнаят, че единственото им спасение е да се махнат от Трителия.

Ние ще осъзнаем ли, че трябва да направим същото - да заложим на космическите изследвания и евентуално да колонизираме и други звездни системи? Да, мнозина смятат, че ще се самоунищожим в близко бъдеще, но въпреки малките шансове, не трябва ли да се опитаме все пак да стигнем до звездите?

Оригинална статия

Извънземни кацат в Лос Анджелис на 1-ви май 2023 + по-стари случаи на извънземни атаки

admin 25.06.2023

НЛО средите врят и кипят в последните два месеца. Някои са заразени с небивал ентусиазъм, други са прихванали от дълбокия скептицизъм. Аз май съм по-близко до вторите. За какво все пак става на въпрос?

Две са събитията развълнували НЛО общността. Едното е появява на Дейвид Груш (David Grusch) и неговите невероятни твърдения, а другото е предполагаемото кацане на извънземен апарат в Лос Анджелис.

Преди да продължа с тези две събития, нека чуем една песен. Ще кажете - такива епохални неща се случват, а ти ни занимаваш с песни, нормален ли си?! Ако следите Мистерика още от времето, когато това бе блог в платформата Blogger, би трябвало да знаете отговора на този въпрос biggrin

Песента е "All That Remains" (Всичко, което остава) на прог метъл групата "3". В нея се пее следното:

Just below the surface
Of an ordinary town
Burn the devils underground
...
The same old story
But the names have all been changed

Точно под повърхността
на обикновен град
гори дяволският ъндърграунд
...
Същата стара история
но всички имена са променени

Груш е бивш военен (доказано! не е някой самозванец), който твърди, че американското правителство притежава апарати, които не са със земен произход и дори има тела на извънземни. Не е първият такъв whistleblower. Назад в десетилетията и други хора са твърдели абсолютно същите неща. Именно затова не се впечатлих особено. Вярно в повечето случаи предишните "информатори" (доносници? свирачи? как по дяволите да преведа whistleblower?!) само твърдят, че са някакви бивши държавни служители, военни и т.н. Проверките не могат да потвърдят тази им "визитка". При което те просто заявяват, че всички записи за тях нарочно са изтрити...

Дейвид Груш доказано е такъв, за какъвто се представя. Тук са събрани кратки факти от животът му:

David Grusch Timeline

Това прави ли неговите твърдения по-достоверни? Според мен "не" и ако единствената "извънземна" новина от началото на лятото бяха Грушовите твърдения, нямаше да си правя труда въобще да пиша статия.

На 1-ви май обаче в Лос Анджелис се случва нещо странно. Според някои, в предградията каца или се разбива НЛО. Всичко започва с някакъв обект, който прелита в небето през нощта. Гледайки няколко секундните кадри, според мен това е болид, астероид преминаващ през земната атмосфера, но естествено не мога да твърдя такова нещо с пълна сигурност.

Историята не свършва до тук. Местно семейство се обаждат на 911 твърдейки, че някакви същества са в двора им. Има публикувано видео в интернет, на което се вижда как семейството отива въоръжено в двора, но не смее да се приближи. Аз лично не видях нищо забележително в клипа, но това не значи, че не е имало нещо там. Просто при тези нощни условия е нормално да не се вижда добре.

Един от младежите си прави YouTube канал с претенциозното име "Alien society51" и в седем минутно видео обяснява какво се е случило във въпросната нощ. Това е първа част, втора все още няма - няма да се изненадам и никога да не се появи.

Разбирам ентусиазма на много хора - та "те" най-накрая кацнаха, те са тук! Някои ентусиасти стигнаха в анализите си до толкова далеч, че започнаха да виждат какво ли не в оригиналното видео.

Аз обаче се занимавам с "извънземната" тема от 15 години и вече съм виждал всичко това, че даже и в по-сензационен вид. Както се пее в песента по-горе - "историята е същата, просто имената са сменени".

Специално заради случилото се в Лос Анджелис извадих от архивите на старата Мистерика една статия писана през 2014 г. Заглавието ѝ е повече от сензационно - "Американски граждани се сражават с извънземни (скорошен случай!) "

Ето и самият текст (с леки съкращения и корекции).

***********************

Наблюденията на НЛО са сравнително често явление. По-редки са случаите, в които не става въпрос просто за някакви си неидентифицирани обекти в небето, ами за извънземни. Понякога тези същества са просто виждани за малко без да влизат в контакт с хората по никакъв начин, друг път извънземните комуникират с очевидците, имаме дори и така наречените "отвличания от извънземни". Но има и едни изключително редки случаи, в които съществата влизат в конфликт със земни жители.

Най-известният такъв случай е от 1955 и се е разиграл в Кентъки, САЩ (гоблините от Хопкинсвил).

Забележителен е и един случай от Латинска Америка.

В ранната утрин на 28 ноември 1958 Густаво Гонзалес (Gustavo Gonzales) и Хосе Понс (José Ponce) пътували през Венецуела и попаднали на нещо което може да се нарече "Малката стъпка".

Преди да стигнат до град Петаре, те видели голямо светещо кълбо, което се реело над пътя и го запречвало. Двамата мъже излезли от автомобила и тръгнали към кълбото за да го проучат. От там пък се появило малко космато същество, което ходело на два крака. Гонзалес успял да го хване, като мислил да го предаде на полицията. Съществото било изключително леко. Но за сметка на това било изключително силно - с един удар на лапата си запратило човека на земята.

През това време вече Понс бягал по пътя към местна полицейска станция. Успял да забележи още две "малки стъпки", които събирали камъни и ги качвали на борда на сферичния обект. През това време първият косматко, явно ядосан от действията на Гонзалес, му се нахвърлил с нокти. Човека извадил нож за да се защити, но острието по никакъв начин не успяло да нарани съществото. От сферата се появила четвърта "малка стъпка", която парализирала Гонзалес с лъч светлина. Всички същества се качили на кораба и отпрашили.

Полицията дошла. Проверила дали двамата не са пили - никой от тях не бил употребявал алкохол. Гонзалес имал дълъг червен белег от одраскване. Нещо повече, след няколко дни местен доктор заявил, че бил видял отдалече сражението между Гонзалес и съществото, но не се намесил по разбираеми причини.

Тези няколко случая са от преди половин век или повече, но се оказва, че и днес може да се стигне до конфликт с извънземни! В материала, от който превеждам новата история, не са дадени точни дати, но това се е случило тази година, буквално преди седмици (отново подчертавам това е архивен случай от 2014 г.) ! Изглежда описните събития са се случили в тъмната част на денонощието.

Инцидентът се е случил в неназована жилищна зона близо до Галъп, Ню Мексико, САЩ. Според двама от очевидците (Брадфорд и Мария), първо се чули изстрели и артилерийски обстрел в далечината. Скоро след това ярка светлина се появила над къщичката в която били в момента. Тя била толкова ярка, че прониквала не само през прозорците, но и през миниатюрните процепи в стените и тавана.

Това са Брадфорд и Мария, които между другото изглежда имат индианско потекло:

Случай Галъп, Ню Мексико, САЩ 01

Случай Галъп, Ню Мексико, САЩ 02

Двамата избягали към основната си къща която била на близо. Докато тичали, видели апарат с класическата форма на "летяща чиния" и с разноцветни светлини около себе си. Ярката светлина, която ги изкарала от къщичката им, обаче била предизвикана от лъчи излъчвани в различни посоки от друг обект с трудна за описване форма - подобен на група килийки в пчелна пита. Обектите създавали силен вятър, който буквално долепял хвойновите и боровите дървета към земята. Брадфорд и Мария забелязали и съвсем малки същества обградили вързаните кучета. Внезапно кучетата спрели да лаят и паднали на земята в несвяст.

След като влезли в основното си жилище, Брадфорд отново изскочил навън, този път въоръжен. Съседите също наскачали навън с каквито оръжия имат и започнали да се сражават със съществата. Чичото на мъжа, чиято къща била наблизо, успял да убие или да приведе в безсъзнание едно от съществата. Самият Брадфорд разказва, как докато обстрелвал един от летящите обекти с автомат AK-47 (по-известен като Калашников), усетил, че оръжието започва да се нагрява и дори се наложило да го хвърли - толкова горещо било станало.

Някои от старците също били излезли и се провиквали към НЛО-то "да си отива обратно към звездите". Тези от хората, които били останали в къщите, чували стъпки по покривите. Обадили се за помощ на 911.

Представям си страхотната картинка - типични американски селяни (така наречените "реднек"), с карирани ризи, джинси или камуфлажни дрехи, с каубойски шапки, грабват кой каквото оръжие има - ловни пушки, калашници (макар и руско оръжие, този автомат е много на почит в Америка), пистолети и дават решителен отпор на извънземните. Мила картинка, вижте ги само, тази история (без значение колко е достоверна), направо си плаче да бъде екранизирана в игрален филм.

Случай Галъп, Ню Мексико, САЩ 03

Случай Галъп, Ню Мексико, САЩ 04

Случай Галъп, Ню Мексико, САЩ 05

След обаждането на 911, скоро взели да пристигат екипи на полицията и пожарната, като в този момент апаратите взели да се отдалечават. Един от пожарникарите потвърждава, че са виждали светлини, когато са се приближавали към мястото. Освен полицейските автомобили, дошъл и един черен джип управляван от странен човек. Очевидците го наричат "универсален войник", защото бил въоръжен до зъби. Той не казал нито дума, но изглежда полицаите много добре знаели кой е той защото изпълнявали веднага заповедите му давани със знаци с ръцете.

Когато този човек чул, че чичото на Брадфорд е убил едно от съществата, веднага се метнал на джипа и подкарал към къщата му - там натоварил в нещо като хладилен контейнер тялото.

Случая изглежда не е приключен, защото местните хора постоянно откриват пресни странни следи наоколо. Дали съществата се подготвят за нова атака?

Случай Галъп, Ню Мексико, САЩ 06

Случай Галъп, Ню Мексико, САЩ 07

Случай Галъп, Ню Мексико, САЩ 08

Случай Галъп, Ню Мексико, САЩ 09

Източник: Phantoms and Monsters (един като цяло доста съмнителен сайт!)
Дата на оригиналната публикация: 28 април 2014
Връзка

В заглавието на оригиналната статия се говори за "ултратерестрийълс" (ultraterrestrials), а не за извънземни. Този английски термин мога да го преведа като "вътрешноземни", като и преди съм писал материали за тях.

Най-общо казано това са същества, които не идват от космоса, а от дълбините на нашата родна планета Земя. Не се учудвам, че в английската статия намекват за тях, собственика на блога Phantoms and Monsters смята, че много (или дори всичките) случаи на наблюдения на извънземни, всъщност се дължат на вътрешноземни. За конкретния случай обаче няма никакви предпоставки, да се твърди, че апаратите са излетели от процепи в земята, затова аз използвам термина "извънземни".

Чудя се как да разбирам цялата тази история? Ако е изцяло измама, то доста усилия трябва да са хвърлени за да се скалъпи. По-скоро мисля, че частично е истина, частично е доукрасена - към това ме води и това видео в YouTube в което двамата основни очевидци разказват отново случая - има леки разминавания с това което прочетох в текста, но все пак не са фрапиращи.

Как наистина да разбирам цялата тази история? Дали масивна инвазия не предстои съвсем скоро, независимо дали от извънземни или вътрешноземни?

Обновление към 2 май 2014:

Понеже считам, че има шанс това да е един от най-значимите случаи на десетилетието, следя какви коментари излизат по западните сайтове.

Естествено има много скептични или шегаджийски като защо вместо с изстрели, не са посрещнали извънземните гости с барбекю и бира.

Други, се чудят защо хората винаги първо се хващат за оръжието щом видят нещо непознато. Може би тези същества не са имали лоши намерения.

Някои съжаляват, че поне един от хората, вместо да беше хванал оръжието си, да бе грабнал смартфон, камера, фотоапарат и да бе снимал.

Поставят се въпроси защо никой не е записал номера на автомобила на "универсалния войник" или защо и чичото не разкаже собствената си версия на историята. Аз мисля, че човека вероятно е твърде стресиран и не иска да става център на внимание, а за второто, едва ли на някой му е било до това да записва номера на коли в този момент.

Някои се надяват записите от телефонните обаждания по този случай до 911 да станат публични. Така би се потвърдила до някъде историята.

Други напомнят, че в тази зона все още живеят много наследници на коренните жители на Америка - индианците. Припомнят, че от това място редовно идват съобщения за наблюдавани странни неща, като примерно характерното за индианския фолклор същество скинуокър (сменящо формата си). Дали това не е някаква аномална зона?

Някои заявяват, че тръгват към мястото за да направят и те собствено проучване.

***********************

От "обновлението" в старата статия може да видите с какъв ентусиазъм съм я писал. Е, настоящият материал, ако не със същия ентусиазъм, го написах с не-по-малко удоволствие! Затова се надявам да има още такива случаи, независимо какво стои зад тях - измами от скука, психологически операции на военните за проверка на реакциите на населението, заблуждаващи дезинформационни кампании на вражески разузнавания (явно още не са свършили парите за глупости на руснаците wink ), че даже и истински случаи на посещения от извънземни, вътрешноземни, паралелни демони и т.н.

"Надявам се да има още такива случаи" ли казах? Не се надявам, аз съм СИГУРЕН, че ще има. Човечеството винаги е изпитвало непреодолимо влечение към странното, към непознатото. Дали след 5 или 10 години, пак ще си говорим...

Оп, това не е краят на статията, има още какво да кажа, все пак "дяволският ъндъргаунд" е пълен с чудеса. Може би няма да чакаме нови 10 години, за да ни нападнат пак извънземните. Може би тия извънземни гадове по-често ни атакуват. Долното видео разказва за един случай от преди 3 години разиграл се в Бразилия. Имам своите съмнения за достоверността му. Всичките десетки и стотици постове за него по социалните мрежи били изтрити. Gimme a break!

Има връзка между измерената космическа радиация на Земята и земетресенията!

admin 18.06.2023

Както биха казали англичаните "Wait! What?!". Как може да има връзка между космическата радиация и земетресенията на Земята?! Ок, нека да погледнем пак по-внимателно заглавието - връзката не е между земетръсите и космическата радиация, а между трусовете на нашата планета и ИЗМЕРЕНАТА космическа радиация достигнала повърхността.

Тоест земетресенията не се предизвикват от това, че силата на космическата радиация се е променила, точно обратното е - преди да се раздруса земята, от земните пластове се излъчват газове, заредени частици от пиезокристалите и т.н. Това влияе на състава на земната атмосфера и съответно различен брой космически лъчения достигат повърхността.

Това звучи логично и въпреки това пак е странно. Връзката е косвена и е в обратна посока, но съм сигурен, че преди години учените биха отхвърлили дори самата мисъл, че може да има подобна връзка. От къде съм толкова убеден в това, което казвам ли? Защото добре познавам консерватизма на науката и учените (е, все пак имат право да са предпазливи, може би е по-добре от колкото да създават фалшиви прибързани сензации). Специално за земетресенията помня преди време, че категорично отричаха да има връзка между този тип бедствия и климатичните феномени като урагани, наводнения, суша и т.н. След време попаднах на статия, че може би има някаква косвена "незначителна" връзка. Нещо подобно на това което сега са установили - за космическите лъчи и трусовете.

Източник

Все повече се замислям за разни странни теории на границата на науката и дори отвъд нея - от това, че живеем в симулация през идеята за живата и разумна наша планета Гея до паралелните вселени. Как да си обясним, че все повече наглед напълно независими неща се оказват взаимосвързани? Как да си обясним всички епохални събития случващи се пред очите ни през последните няколко години? Защо пак темата НЛО и извънземни стана популярна ;) ? Това е само върхът на айсберга, тепърва предстоят много нови открития, прозрения...и глобални кризи - от икономически през военни (Третата световна чука ли на вратата?) до кризи на вярата. Амин!

Distorted Earth

Първи житен кръг във Великобритания за 2023 г.

admin 10.06.2023

По някаква странна причина, още от самата поява на стария блог Мистерика, отбелязването на началото на сезона на житните кръгове във Великобритания се превърна в традиция. Например през 2010 съм записал, че това се случва в средата на месец май, както и през следващата 2011 г.

През следващите години като цяло датата се измества все повече към юни. Например през 2019 съм пуснал статия чак на 7-ми юни. Като изключение в тази тенденция е 2022 г., когато редовната статия е пусната още на 1-ви май.

Но независимо от изместването на началото на сезона, едно нещо трябва да призная на тези (...или това?), които се занимават с направата на житни кръгове - тяхното постоянство. Няма пандемии, няма глобални кризи или тренди тенденции (йафони, виртуални реалности и други неща, по които всички са луднали), те са в полето и създават нови житни кръгове. Нека сме честни, вероятно 99 процента от житните кръгове са дело на хора, но дори и така тяхното постоянство заслужава похвала. А представете си, че успеем да се доближим до същината на останалите 1 процент житни кръгове. Какви ли тайни ни чакат там?

Истински кадри на кацащо НЛО в американска военна база в стар документален филм?

admin 04.06.2023

През 1974 г. излиза документалния филм "UFOs: Past, Present, and Future" и почти веднага около него се заформя нещо като легенда. Според нея американската армия е била готова да предостави на създателите на филма истински кадри на извънземен апарат, който каца във военната база Холоман в щата Ню Мексико през 1964 г. В последният момент обаче военните се отмятат и не дават тези кадри и екипът е принуден сам да направи възстановка на случилото се. Освен това им е забранено да кажат във филма, че това събитие наистина се е случило. Вместо това трябва дебело да се подчертае, че въпросното кацане на НЛО може само хипотетично да се е състояло.

Мнозина НЛО ентусиасти години наред твърдят, че това, което се вижда в документалната продукция всъщност са истинските кадри, които тайно са били дадени от военните на екипа. Само ни лъжат, че е игрална възстановка. Днес с помощта на новите технологии за видео анализ отново е прегледана въпросната сцена. Е, може би ще ви разочаровам - това "НЛО" почти категорично се доказва, че е кацащ обикновен военен самолет. Но не губете надежда, може би някъде във военните архиви има кадри запечатали истинско кацане на чуждоземен апарат във въпросната военна база. И може би някой ден най-после ще ги видим...Може да ме намерите в Mastodon