Loading...
 

Битки, фронтове и фракции

Драмата с шпионските балони не е приключила

admin 12.02.2023

Преди около седмица в САЩ се разрази мини-истерия около китайския шпионски (според американците) и метеорологичен (според самите китайци) балон. Накрая той бе свален над атлантическия океан, но изглежда тази история съвсем не е приключила.

Преди ден се появи новината, че над Канада е бил свален "неидентифициран обект" (източник). Дали пак е ставало на въпрос за балон? Поне в официалното изявление по всякакъв начин са се опитали да избегнат споменаването на тази дума. Това даде повод на мнозина журналисти и обикновени кибици да използват къде на шега, къде сериозно термина НЛО.

А преди час се появи новината, че Федералната авиационна служба (U.S. Federal Aviation Administration) е затворила част от въздушното пространство над щата Монтана (източник). Отказали са да назоват конкретни причини, но всички се досещат - пак става въпрос за балон / НЛО, ето един туит от конгресмена Мат Розендейл, в който той си казва, че заради нещо летящо в небето е наложена тази забрана:

UFO Incident Tweet 1

Някои го удариха дори на подбив - "и отново НЛО инцидент", "имаме проблем тук".

UFO Incident Tweet 2

Прави ми впечатление, че в последните няколко години все има нещо в небето - през 2019 г. това бяха мистериозните дрони над Колорадо. Миналата година малък самолет прелетя цяла източна Европа и кацна в България, така и не се разбра кой го е пилотирал и какво е превозвал (самолетът бе намерен празен на изоставено летище). Възможно ли е да имаме нещо по-голямо тук?
E-mail:
misterika_bg@yahoo.com

Може да ме намерите в Mastodon