Loading...
 

Битки, фронтове и фракции

Пригожин бе ликвидиран в Русия, а проблемите за Путин стават все по-големи

admin 26.08.2023

Преди два дни лидерът на частната руска армия "Вагнер" Евгений Пригожин загина в самолетна катастрофа недалеч от Москва. Само наивник може да си помисли, че това се дължи на някаква случайност - например техническа неизправност. След неуспешния опит за преврат, който Пригожин опита преди два месеца, на всички бе ясно, че дните му са преброени. Ето, че отмъщението на Путин не закъсня.

Веднага на следващият ден на различни места в Русия взеха да премахват гробищата на загиналите в Украйна бойци от "Вагнер". Ето колко струва руската "благодарност" за това, че тези хора жертваха живота си в името на империалистическата мечта на Путин. // Източник

Wagner Cemetery 1

Wagner Cemetery 2

Но Путин, ако си мисли, че със смъртта на Пригожин проблемите му намаляват, жестоко се лъже. Вече е мразен и от много руснаци, които доскоро са подкрепяли нахлуването в Украйна. А на руските войници им става все по-ясно, че жертвите им са напразни. Тази седмица руски военен хеликоптер Mi-8, заедно с целия си екипаж е кацнал на украинска територия и пилотите са се предали. Дезертьори има още от първите дни на войната, но за първи път цял военен хеликоптер е предаден от екипажа си на Украйна.

Руски хеликоптер се предаваМоже да ме намерите в Mastodon