Loading...
 

Видео на зловещо атмосферно чудовище...или зловещ изкуствен интелект?

admin 24.02.2024

Това странно кратко видео е заснето в Калифорния, САЩ. Може да е какво ли не - от най-банални неща като балон или хвърчило със закачени ленти по него през по-странен дрон до...атмосферно чудовище. За жалост може и да е компютърно генерирана анимация. Още преди години при появата на всякакви паранормални клипове в мрежата, се повдигаше въпроса дали не са дело на някой човек с добри умения и мощен видеообработващ софтуер. А в днешни времена дори не е нужно да имаш уменията, вече си имаме Изкуствен интелект за генериране на изображения и клипове.

Нещата стават все по-добри и съответно .... все по-зле - ето защо Изкуственият интелект със своите генерирани видеа може да сложи край на порядъка в света:

Поради инвазията на ИИ аз все по-рядко обръщам внимание на клипове, книги и музика създадени в днешно време.

ChatGPT доведе до бум на написаните от изкуствен интелект книги в Amazon

В Spotify пък се правят експерименти с песни създадени от ИИ. Това устройва компанията - на изкуствения интелект не плащаш авторски права, а на реалните изпълнители се плаща за всяко слушане.

На някои може да им харесват въпросните генерирани "произведения", дори аз дадох шанс на ИИ, но в крайна сметка си личи, че не е съвсем същото, някак си е изкуствено, пластмасово. Книгите, филмите, музиката създадени от ИИ са като безалкохолната бира...бира е, ама не съвсем. Като надуваемите секс кукли...не е истински партньор в леглото, никак при това. Дори започвам да си мисля дали зад бума на генеративния Изкуствен интелект не стои нещо повече от развити технологии и жадни за слава и постижения учени и предприемачи. Сякаш някой trickster нарочно ни омайва с ИИ буламач, за да престанем да го забелязваме, да забелязваме истинските неща....

Обещавам да не допусна никога изкуствен интелект да пише статии в Мистерика. А видеата? Не знам, вече не можем да бъдем сигурни за тях. Затова с носталгия преравям нет-а за клипове създадени преди години. Дори и да са с ниско качество, знам, че вероятно човек седи зад тях. Ето ви едно забавно клипче от преди няколко години, обадете ми се когато ЧатДжиПиТи и останалите малоумници направят нещо толкова смешно...Може да ме намерите в Mastodon