Loading...
 

Странни игри в странни дни

Redacle

admin 16.10.2022

Помните ли Wordle, логическата игра набрала популярност преди около година? В нея трябваше да познаете 5 буквена английска дума чрез не повече от 6 предположения. Появиха се дори и няколко версии на играта на български. В последствие се появиха и какви ли не други подобни игри вдъхновени от Уърдъл. Една от тях е Redacle.

В нея трябва да познаете заглавието на статия от англоезичната Wikipedia. В началото започвате ето така, почти всичко е скрито освен предлозите, съюзите и членовете "a" и "the":

Redacle

Пишете своите предположения като няма ограничение за броя на опитите, но ѝ няма проверка дали думата съществува в речника (в Wordle се проверяваше) т.е. може да напишете "gdfgfdgdfg" и ще ви го брои за опит.

Правилно предположените думи се разкриват в текста на статията и това ви насочва какво е заглавието. Обикновено са нужни десетки и дори стотици предположения, за да разгадаете заглавието на статията в Уикипедия. Е, не че се хваля, но първия си Redacle разгадах едва за 16 хода - това беше думата "Dimension" (Измерение).

Redacle 190

Нов Redacle излиза на всеки 24 часа. При следващият доста се затрудних, отне ми 270 опита да позная "Shapeshifting".

Redacle 191
E-mail:
misterika_bg@yahoo.com

Може да ме намерите в Mastodon