Loading...
 

Битки, фронтове и фракции

Китайски балон над САЩ сега и японските балони от Втората световна война

admin 04.02.2023

От няколко дни сензацията в Съединените американски щати е китайският балон, който се предполага, че служи за шпиониране. Той може да променя посоката си и е оборудван със соларни панели. Първоначално Китай отрече това летящо чудо да е тяхно, но после промени позицията си - това не бил шпионски/военен балон, а просто метеорологичен апарат отнесен от вятъра. (Източник)

China Balloon Over USA

YouTube

Разбира се, не отне много време, за да се появят и първите конспирации. Някои се чудят дали балонът не е излетял от китайския град Ухан и дали не носи био оръжия (Covid-19 ?).

China Balloon Over USA Conspiracy

Това събитие ми напомни за едни други балони достигнали от САЩ и излетели от Азия - японското секретно оръжие известно като Фу-Го балони.

В края на Втората световна война Япония решава да използва необичайно оръжие в опит да обърне хода на историята. Японците пускат множество балони да се носят по въздушното течение минаващо над японските острови и достигащо до Северна Америка. Към балоните са прикачени запалителни бомби с таймер, който трябва да ги освободи, когато са над Америка. Целта е да се предизвикат огромни горски пожари и САЩ да трябва да изтегли човешки ресурси за потушаването им и така американците да отслабят офанзивата си в Тихия океан.

Фу Го балон

Първите балони политат към Америка в края на 1944. На 5 ноември същата година един пада в Калифорния без да предизвика пожар или други щети. Общо през следващите месеци доказано до Северна Америка достигат 285 балона (някои се добират чак до Канада). Няма предизвикани пожари. Все пак на 5 март 1945 загиват 5 деца и един възрастен, които намират една от балонните бомби и се опитват да я довлекат в лагера си.

По онова време американските власти не разгласяват за инвазията от японски балони, за да не предизвикат паника сред населението. Мисля, че добре са направили - на практика японското начинание е пълен провал. Но една суматоха и истерия имат потенциал да направят големи поразии.

ИзточникМоже да ме намерите в Mastodon